Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Praznična Sežana 2018
Natisni  Pošlji prijatelju
7.12.2018
V petek, 7.12.2018, je s prižigom praznične razsvetljave tudi Sežana simbolično vstopila v praznični december. Uvodna prireditev, ki že od leta 2010 nosi ime Praznična Sežana, se je tokrat pričela na Trgu osvoboditve z otroško predstavo Prigode snežaka Srečka in prižigom prazničnih luči. Številnim obiskovalcem sta oba župana – Davorin Terčon v odhajanju in novoizvoljeni David Škabar – tik pred prižigom praznične razsvetljave zaželela lep december in veliko dobrega v prihajajočem letu. Prireditev se je s kulturnim programom in praznično-umetniško tržnico nadaljevala na Lipovem listu – Sejmišču v Sežani.

V raznolikem programu so sodelovali Kraška pihalna godba in mažoretke iz Povirja, plesno društvo Mavrica, kulturno društvo InMusic ter godalni kvartet Podokničarji. Program petkove prireditve je popestrila pisana praznična kulturno-umetniška tržnica, na kateri se je letos predstavljalo kar 29 kraških ponudnikov, javnih zavodov, umetnikov ter društev.
Praznično Sežano soustvarjajo Občina Sežana, mladinske organizacije, sežanskim turistično informacijskim centrom, javnimi zavodi in društvi, ki delujejo na območju naše občine.