Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Sprejem za prostovoljce Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu
Natisni  Pošlji prijatelju
7.9.2018V petek, 7. 9. 2018, sta župan Davorin Terčon in komandir Jožef Muhič sprejela prostovoljce, ki so v prvem tednu šolskega leta v sodelovanju z medobčinsko radarsko službo, Policijsko postajo Sežana in Svetom za preventivo in varstvo v cestnem prometu, vestno skrbeli za varnost naših najmlajših na poti v šolo.
 
Skupno je na območju osnovnih šol sodelovalo sedem prostovoljcev in sicer, v Sežani Stane Uršič, Iztok Čebohin, Ervin Tomšič, Vojko Peric in Ivo Jorgič; v Tomaju in Dutovljah Robert Živec, v Lokvi pa Igor Hreščak.

V okviru srečanja na Občini Sežana se je župan Terčon zahvalil sodelujočim za njihovo vsakoletno pomoč, komandir Jožef Muhič pa je poudaril, da se stanje na cestah in prehodih izboljšuje. Vozniki so namreč vedno bolj disciplinirani ter upoštevajo prometne predpise, prav tako pa so bolj pozorni tudi sami pešci. Obenem je izpostavil tudi na novo urejena prehoda za pešce na Partizanski cesti, ki ne le šolarjem na šolski poti, ampak tudi vsem ostalim pešcem sedaj zagotavljata varnejši prehod čez cestišče.

Tudi sodelujoči prostovoljci so se strinjali, da se ravnanje udeležencev v prometu iz leta v leto izboljšuje. Kljub vsemu pa opažajo, da starši, ki spremljajo svoje otroke v šolo, pogosto niti sami ne upoštevajo predpisov. Opozorili so, da je potrebno tudi v prihodnje posebno pozornost namenjati vzgoji pešcev v cestnem prometu, saj morajo le-ti za svojo varnost najprej poskrbeti sami in z zgledom naučiti otroke pravilnega obnašanja v prometu, začenši pri pravilnem prečkanju cestišča, izbiri ustreznih peš poti ter ne nazadnje tudi osveščanju o zmanjšani uporabi mobilnega telefona, ki po mnenju komandirja Policijske postaje Sežana, mladim pešcem vzame preveč pozornosti. Ob tem je g. Muhič povedal, da Policijska postaja Sežana - z namenom učenja otrok o varni udeležbi v prometu - že nekaj let sodeluje z obema osnovnima šolama, kjer učence med drugim seznanjajo tudi o varnih šolskih poteh.