Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Prvič v šolo
Natisni  Pošlji prijatelju
3.9.2018September ne prinaša le začetka meteorološke jeseni, ampak tudi novo šolsko leto. Vsakokrat je prvi šolski dan poseben dan v življenju šolarjev, predvsem pomemben pa je za tiste, ki v šolske klopi sedejo prvič. Letos je v občini Sežana šolski prag prestopilo kar 148 razigranih prvošolcev. Za topel in spodbuden sprejem otrok in njihovih staršev so poskrbeli na obeh osnovnih šolah v Sežani in Dutovljah ter na njunih podružnicah v Lokvi in v Tomaju.

Že kar nekaj let prvošolce pospremijo v šolo tudi predstavniki Občine Sežana. Župan Davorin Terčon in podžupanja dr. Ljubica Jelušič sta »prvnčkom« v Sežani, Lokvi, Tomaju in v Dutovljah zaželela uspešno in veselo nabiranje znanja skozi vsa leta šolanja, za lepši začetek leta pa sta jim podarila simbolična darilca.

Občina Sežana želi vsem šolarjem prijetno, zabavno in uspešno šolsko leto z naslednjo županovo poslanico:

»Dragi mladi učenjaki,
vsak dan obračate nov list v knjigi vašega življenja. Naj bodo zgodbe v njej zapisane s srčnostjo, vztrajnostjo in s spoštovanjem, njena poglavja pa polna prijaznosti in smeha. Stavke naj povezujeta strpnost do drugačnosti in ljubezen do sočloveka. Besede prijateljstva pa naj bogatijo vašo mladost.
Domišljiji dajte prosto pot, bodite ustvarjalni in vztrajni. Dovolite si sanjati in stremite k sreči, ki naj vas vodi do uspeha. Postanite ponos, bodite vzor in NAJ ZNANJE BO VREDNOTA!«