Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Sprejem udeležencev prve prijateljske izmenjave na Občini Sežana
Natisni  Pošlji prijatelju
21.4.2018Od 14. 4. do 21. 4. 2018 so na Šolskem centru Srečka Kosovela Sežana gostili 10 dijakov in 2 profesorici iz Barcelosa na Portugalskem. S šolo ESB-Escola Secondria de Barcelos sežanski šolski center sodeluje že od februarja 2012, ko je Barcelos obiskala prva skupina sežanskih dijakijn.

V petih letih je Barcelos obiskalo nekaj manj kot 100 dijakov, profesorjev in študentov ŠC Srečka Kosovela Sežana. Višja strokovna šola je podpisala sporazum o sodelovanju s tamkajšnjo politehniko IPCA, povezali smo se v strateško partnerstvo Combating discrimination and bullying z drugo srednjo šolo iz Barcelosa ESAF (Escola Secondaria Alcaides de Faria).
Povezave so se prenesle tudi na področje športa in sodelovanja med občinama Sežana in Barcelos.

V letošnjem letu pa so organizirali tudi prvo prijateljsko izmenjavo s šolo v Barcelosu in tako bodo  sežanski dijaki, ki so bili tokrat gostitelji vrstnikom iz tujine obiskali Barcelos v mesecu maju.
Za goste so pripravili pester program, ki je poleg dela na šoli, udeležbe na dogodku MobilityFest v MC Podlagi in udeležbe na prireditvi ob deseti obletnici aranžerstva, zajemal tudi spoznavanje lepot Krasa, Slovenije in zamejstva.

V petek, tik pred odhodom domov, smo udeležence izmenjave gostili tudi na Občini Sežana.