Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

18. Mali kraški MARATON, 25.marca 2018
Natisni  Pošlji prijatelju
19.3.2018

Mali kraški maraton, Sežana

Povezava na spletno stran: www.kraskimaraton.com


POLNOLETNOST MALEGA KRAŠKEGA MARATONA

Prva pomladna nedelja že tradicionalno na Kras privabi veliko število tekačic in tekačev. Tudi letošnja ne bo nič drugačna, saj bo predvidoma preko 4 tisoč udeležencev teklo na tekih različnih razdalj v okviru Malega kraškega maratona. Že osemnajstega po vrsti brez preskoka.

Z velikim ponosom, hkrati pa tudi zanosom sporočamo najavljamo Poskokčev tek za predšolske in šolske otroke, As-ovi minimaratončki, polmaraton in Krasovo 10ko. Dolžine tras na voljo praktično vsem, od najmlajših pa do najstarejših. Tudi letos je na oba daljša teka prijavljenih preko 2500 tekačev, kar napoveduje nov praznik rekreacije na Krasu. Prireditev, ki se je pred 18 leti začela na osnovi prijateljstva in druženja, a s kančkom tekmovalnosti, je vsa leta zadržala svoje bistvo in je ravno pri tem prepoznavna s strani slehernega slovenskega tekača.

Tekaška zgodba, ki je doživela številne prijetne elemente in vsak posameznik, teh pa smo v preteklih letih od ustanovitve do danes našteli že preko 35.000, je ponudil kanček sebe in svoje fantastične energije. Ravno ta je pogon na katerega deluje tudi organizacijska ekipa, ki se bo tudi letos močno potrudila, da bo izkušnja za tekača nepozabna.

Barbara Jerič, vodja organizacijskega odbora: “Veseli me, da bo prvo pomladno nedeljo slovensko in italijansko stran Krasa  spet preplavilo tekaško vzdušje. Letos pričakujemo tekačice in tekače iz  10 držav.
Kras ponuja številne možnosti za različne vrste rekreacij, tek pa je poleg pohodništva primarna lastnost vsakega načina zdravega življenja. Mali kraški maraton je že leta zapisan zelo visoko v koledarju tekačev v Sloveniji, letošnji pa bo še toliko bolj poseben. Polnoletnost nam po eno strani daje potrditev, da smo prireditev vedno izpeljali na visokem nivoju, po drugi strani pa obvezo, da tako ostane tudi v bodoče. Mi smo pripravljeni in že komaj čakamo, da v štartno ciljnem prostoru znova pozdravimo številne tekače, ki se tradicionalno vračajo na Kras in so tako postali že pravi prijatelji Malega kraškega maratona.”