Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Vzdrževalna dela na Kolodvorski ulici v Sežani
Natisni  Pošlji prijatelju
18.1.2018
Na Kolodvorski ulici v Sežani so se v zadnjih treh mesecih izvajala vzdrževalna dela v javno korist in uredile so se parkirne površine. V sklopu izvajanja teh del se je uredilo odvodnjavanje meteornih vod in javna razsvetljava.

Urejeno parkirišče nam zagotavlja 47 parkirnih mest. Novo urejeno parkirišče ni izvedeno v nam najbolj poznani in najbližji asfaltni izvedbi, ampak je za tlakovanje uporabljen drobljenec. Nova rešitev in način izvedbe parkirišča - tlakovanje z drobljencem je bila na tem območju izbrana iz več razlogov: omogoča odvodnjavanje površine “na licu mesta”, kar pomeni manjše obremenjevanje sistema za zbiranje meteornih vod. Površina, ki je tlakovana z drobljencem, se dokazano manj pregreva. Drobljenec nudi ustreznejše rastiščne pogoje za drevesa, ki so zasajena na parkirišču in bodo dodatno senčila prostor. Drobljenec bo omogočil zmanjševanje hitrosti vozil. Na celotni površini “trga” bodo površine, ki so tlakovane z drobljencem, omogočile členitev prostora. Površina pred železniško postajo bo zato dobila prijaznejši izgled.

V času izvajanja del je veljal na tem območju drugačen prometni režim in dostopi do nekaterih objektov so bili ovirani. Vsem se zahvaljujemo za razumevanje in strpnost.