Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Učna ura osmošolcev Osnovne šole Srečka Kosovela Sežana na Občini Sežana
Natisni  Pošlji prijatelju
10.10.2017Konec septembra in v začetku oktobra so Občino Sežana obiskali trije oddelki osmošolcev sežanske osnovne šole. Namesto v razredih, so tokrat učenci v mali sejni dvorani, kjer običajno zaseda sežanski občinski svet, prisluhnili predstavitvi občine, pristojnosti občinskih organov ter dela občinske uprave.
S snovjo, ki se nanaša na delovanje in vodenje lokalne skupnosti se osmošolci srečujejo pri predmetu Državljanska in domovinska kultura ter etika. Učence sta pozdravila člana občinskega sveta, svetnika predsednica odbora za kulturo, šolstvo in šport,  Ivica Podgoršek ter član odbora za kulturo, šolstvo in šport, Andrej Sila. Ob zaključku obiska pa so se učenci srečali tudi z županom občine Sežana,  Davorinom Terčonom.
Učenci so se v »občinsko okolje« dobro vživeli, saj so postavili marsikatero resno vprašanje v zvezi z razvojem in delovanjem občine, predstavnikom občine pa so podali tudi nekatere potrebe in želje, kot so: zgraditev bazena, preureditev skate parka, ureditev dodatnih prostorov za druženje in zabavo mladih ind.
V pogovorih je bil poseben poudarek namenjen mladim, saj je občina v preteklosti pridobila certifikat Mladim prijazno mesto. Razveseljiva je ugotovitev, da so sicer mladostniki z življenjem v svoji občini kar zadovoljni. Večinoma so zadovoljni tudi s svojo šolo, pa čeprav je – kot so sami povedali – raje ne bi obiskovali, kar pa je za to starost najbrž čisto razumljivo in značilno. Živahnost, vedoželjnost in odločnost učencev morda celo nakazuje, da bi se kdo izmed njih čez nekaj let v malo sejno dvorano lahko vrnili tudi kot občinski svetniki.