Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Najuspešnejši
Natisni  Pošlji prijatelju
1.9.2017

Tudi v letošnjem letu se je praznovanje občinskega praznika zaokrožilo s podelitvijo priznanj najuspešnejšim učencem in dijakom v šolskem letu 2016/2017 ter razglasitvijo nagrajencev akcije Občina Sežana v cvetju 2017. Podelitev priznanj najboljšim je potekala 1. septembra 2017 v Zadružnem domu v Štorjah. 
Po uvodnem nagovoru župana Davorina Terčona so bila najprej podeljena priznanja sodelujočim v Akciji občina Sežana v cvetju.Predsednica Komisije za ocenjevanje urejenosti mesta Sežana in naselij v občini Sežana, Majda Brdnik je povedala, da je letošnje že 13. Ocenjevanje v akciji Občina Sežana v cvetju potekalo v 3 kategorijah in sicer ocenjevanje najlepše urejene okolice vasi oz. naselij,  okolice ustanov oz. institucij ter okolice gostinskih obratov na območju občine Sežana. Med vsemi prijavljenimi okolicami je prvo mesto za najlepše in najbolj urejeno vas prejela Krajevna skupnost Vrabče, za vas Griže. V kategoriji ocenjevanja najlepše urejene okolice javnih ustanov sta si prvo mesto delili enoti  Vrtca Sežana in sicer enoti Lokev in Povir. Na drugo mesto se je uvrstil Dom upokojencev Sežana, na tretje pa Socialno-varstveni zavod Dutovlje. Komisija je na terenskem ogledu poleg prijavljenih okolic, ocenjevala tudi zunanjo urejenost gostinskih obratov, ki so registrirani na območju občine Sežana ter prvo mesto dodelila Hotelu Safir, drugo mesto Gostilni Tomaj, tretje mesto pa sta si delila Hiša Krasna iz Lokve ter Okrepčevalnica Štoka iz Križa. Poleg priznanj so nagrajenci akcije prejeli tudi denarne nagrade. V sklopu akcije pa se je komisija odločila, da bo podelila tudi tri posebne nagrade in sicer Razvojnemu društvu Pliska za skrbno urejanje Latnika evropskega prijateljstva v Pliskovici, Viljanu Škrinjarju za ohranjanje stare trte refoška v Merčah ter Dušici Turk za ohranjanje stare trte refoška v Šepuljah. Po podelitvi priznanj sodelujočim v Akciji občina Sežana v cvetju 2017, so oder zavzeli mladi. Med najuspešnejše dijake Šolskega centra Sežana, med katerimi sta bili tudi dve diamantni in dve zlati maturantki, so se zapisale Eva Bužanin, Leila Lisjak, Kristina Stefani, Sanja Stibilj, Kim Strupar, Ana Štrukelj, Marjana Gerželj, Hana Zlobec in Amadea Zupan.
Pohvale so prejeli tudi učenci Nika Filipčič, Maruša Komljanec, Urša Lozej, Maja Mahnič, Brigita Škrinjar, Mia Renčelj, Marko Pleterski, Maria Pia Bratož Bastianelli in Monika Čehovin iz Osnovne šole Sežana...
...ter Maruša Jerič Bole in Aja Gec iz Osnovne šole Dutovlje. 
Na Glasbeni šoli Sežana pa je z vsakoletnim odličnim uspehom izstopala mlada glasbenica Nika Filipčič.


Kulturni program so sooblikovali najmlajši iz Vrtca Sežana, enote Lokev in skupina Žabic iz enote Povir ter Andreja Žiberna iz Glasbene šole Sežana.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo ter se jim zahvaljujemo, da s svojo predanostjo bogatijo naš skupni prostor.