Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Prvi šolski dan
Natisni  Pošlji prijatelju
1.9.2017Letošnji prvi september je bil prav posebno doživetje za 130 otrok, ki so na območju občine Sežana v šolskem letu 2017/2018 prvič prestopili šolski prag. Da bi bil vstop v šolo sproščen in prijeten, tako za otroke kot tudi za starše, sta poskrbeli ravnateljici Osnovne šole Srečka Kosovela Sežana Jadranka Mihalič in Osnovne šole Dutovlje Miranda Novak, ki sta jim skupaj s sodelavci namenili prijazne in spodbudne besede, starejši učenci pa so jim pripravili krajši kulturni program.

Prvošolčkom obeh osnovnih in njunih podružničnih šol sta dobrodošlico izrekla tudi sežanski župan Davorin Terčon in podžupanja dr. Ljubica Jelušič, ki sta jim ob tej priložnosti zaželela veliko nepozabnih trenutkov in uspehov v novem obdobju njihovega življenja ter hkrati poudarila pomen pridobivanja novih znanj.
Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Sežana je tudi letos v sodelovanju s Policijsko postajo Sežana ter Medobčinskim inšpektoratom in redarstvom poskrbel, da je bila v začetku šolskega leta pot do šole varna.