Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Obisk predstavnikov gasilskih enot pri županu
Natisni  Pošlji prijatelju
15.6.2017V četrtek, 15. junija 2017, so se z županom Davorinom Terčonom v mali sejni dvorani Občine Sežana sestali predsedniki in poveljniki gasilskih enot, ki na območju občine Sežana opravljajo javno gasilsko službo. Predstavnikom prostovoljnih gasilskih društev iz Lokve, Povirja, Sežane in Štjaka se je zaradi odsotnosti direktorja pridružil tudi Boris Budal, v.d. poveljnika in vodja preventive pri zavodu za gasilno in reševalno službo Sežana.
V pogovoru je bilo poudarjeno, da občine na območju Krasa in Brkinov, glede na to, da gre za območje z veliko požarno ogroženostjo v naravi, namenjajo veliko sredstev za gasilsko dejavnost.
Navzoči so poudarili, da je tako ZGRS kot tudi vsa štiri prostovoljna gasilska društva na območju Občine Sežana sicer dobro opremljena, povedali pa so, da sredstva, ki jih prejmejo za redno dejavnost praktično ne zadoščajo za poravnavo vseh obveznosti. Beseda je tekla tudi o tem, da se intervencije s časom vse bolj spreminjajo, pri čemer so posebej izpostavili iskanje pogrešanih oseb, ki je v zadnjem času na našem območju pogostejše kot je bilo sicer.
Prisotni so se strinjali, da je renome gasilskih društev v prostoru vse bolj visok, gasilci so vse bolj prepoznavni in med občani izredno cenjeni. Župan se je gasilcem zahvalil za njihov trud in humano predanost, predstavniki posameznih enot pa županu in občini za razumevanje in podporo.