Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Praznična Sežana okupirala Trg osvoboditve
Natisni  Pošlji prijatelju
9.12.2016V Sežani smo v praznični čas zakorakali v petek, 9. decembra 2016, na Trgu osvoboditve pred cerkvijo, s simboličnim prižigom prazničnih luči in lampijonov, ki so jih izdelala društva, organizacije in javni zavodi, delujoči na območju občine Sežana. 
Uvodna prireditev v prednovoletno praznovanje, ki že šesto leto zapored nosi ime Praznična Sežana, se je pričela z odprtjem praznične tržnice, kjer so se na stojnicah tudi letos v velikem številu predstavili lokalni umetniki, ponudniki, društva ter javni zavodi. Posebno vzdušje na prireditvi je pričaral prižig luči na prazničnem drevesu, ki so se ga še posebej razveselili otroci. 
Dogodek so s plesom in glasbenimi nastopi popestrile lokalne plesne skupine, mažoretke iz Povirja in Kraška pihalna godba, plesno društvo Mavrica, Plesni center ADC, Plesna skupina Mehki čevlji ter Glasbeno društvo "InMusic".
Tokratne prireditve se je udeležilo toliko ljudi, da je bil Trg osvoboditve tako rekoč premajhen. Rdeča nit letošnjega dogodka so bile vrednote, ki so si jih na praznični tržnici izmenjevali občani. Iz zbranih besed, ki so jih prispevali obiskovalci prireditve izhaja, da Sežanci oziroma Sežančani sebi in drugim želimo predvsem zdravja in sreče, poštenosti in iskrenosti ter ljubezni in spoštljivosti.
Občina Sežana se zahvaljuje vsem sodelujočim pri pripravi Praznične Sežane 2016 in posameznikom, ki ste prispevali svoje vrednote z željo, da bi nas vsaka posebej in vse skupaj bogatile skozi celo leto 2017.