Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

KONStruktorji na obisku
Natisni  Pošlji prijatelju
23.12.2016Tik pred novim letom so - v zahvalo za podporo in sodelovanje - župana Občine Sežana, g. Davorina Terčona obiskali KONStruktorji.
KONStrukcija d.d. je dijaško podjetje, ki deluje v okviru programa @JA Slovenija. Dejavnost podjetja je prodaja izdelkov s potiski Kosovelove poezije. Podjetje so zasnovali dijaki, ki jih druži spoštovanje do pesnika Krasa in navdušenje nad podjetništvom. V njem sodeluje 7 dijakov drugega in tretjega letnika smeri gimnazije, ekonomskega in aranžerskega tehnika, pod vodstvom 6 mentorjev šolskega centra Srečka Kosovela Sežana. 
Podjetje je v sodelovanju z Občino Sežana izdelalo bombažno vrečko s Kosovelovim potiskom, ki so jo sežanska gospodinjstva dobila z decembrskim obzornikom. Poleg tega so s svojimi izdelki sodelovali tudi na tržnici v okviru prireditve Praznična Sežana, avlo Občine oziroma Upravne enote Sežana pa že ves december krasi razstava Praznična KONStrukcija, ki so jo oblikovali, izdelali in postavili aranžerji pod mentorstvom profesorice Renate Nikolić.
Dijaki z mentorico Majo Prešeren, so županu zaželeli vesele praznike, v novem letu pa dobro delo in veliko posluha za mlade tudi v prihodnje. V zahvalo za podporo so mu podarili… kaj drugega kot majico s Kosovelovim potiskom.