Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Osebnost Primorske 2016
Natisni  Pošlji prijatelju
21.1.2017
Radio Koper, TV Koper in dnevnik Primorske novice so v soboto, 21. januarja 2017, razglasili OSEBNOST PRIMORSKE 2016. Vodilni primorski mediji so tako merili naklonjenost kandidatom za laskavi naziv, ki so na različne načine pozitivno zaznamovali življenje Primorske v letu 2016.
Poslušalci, bralci in gledalci so izbrali 12 mesečnih osebnosti (posameznikov ali parov), ki so jih prepoznali kot izjemne in častne posameznike v družbi. Vsak od njih je s svojim delom, etično držo in osebnostnim zgledom na svoj način potrjeval misel, da samo ideja ni dovolj. Z njo je treba nekaj narediti, jo spraviti v življenje. Za to pa je potreben pogum.Občina Sežana je projekt OSEBNOST PRIMORSKE 2016 podprla in tako je sklepna prireditev – tokrat že dvajseta zapovrstjo – potekala v Sežani, na odru Kosovelovega doma. Na slovesnosti so bili seveda v ospredju nominiranci, poleg njih pa tudi priznani primorski glasbeni izvajalci, ki so pa bodo poskrbeli za pravo razpoloženje. Voditelja prireditve sta bila Karin Sabadin in Marko Strle. Pred prireditvijo je nominirance na sedežu občine sprejel tudi sežanski župan, g. Davorin Terčon, ki se je zahvalil vsem trem primorskim medijskim hišam, da so za sklepno slovesnost izbrale ravno Sežano, poleg tega pa v je prepričanju, da bi si zmago zaslužili vsi nominiranci, nazdravil dvanajstim izjemnim in vzpodbudnim zgodbam.
Primorski gledalci, bralci in poslušalci so za osebnost Primorske 2016 izbrali pobudnika za postavitev prvega spomenika v Doberdobu, posvečenega slovenskim vojakom, padlim na Soškem bojišču v prvi svetovni vojni, Igorja Komelja in Vasjo Klavora.