Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Sodobna športna infrastruktura v Sežani
Natisni  Pošlji prijatelju
14.10.2016
V petek, 14. oktobra, je potekala slovesnost ob odprtju garderob, tribun in poslovnih prostorov Zavoda za šport, turizem in prosti čas Sežana ter parkirišča ob stadionu Rajka Štolfe v Sežani.

Začetek prireditve je popestrila Kraška pihalna godba, ob njihovi spremljavi pa so nastopile tudi povirske mažoretke. V programu pa so nastopili akademski glasbeniki mednarodne zasedbe Histrio, domačin Tomaž Nedoh, Bika Blasko iz Hrvaške in Stefan Bembi iz Italije.

V nagovoru je svoje veselje ob prenovljenih slačilnicah in tribunah posebej izpostavil predsednik Nogometnega kluba Tabor, Ljubiša Mijatovič. Božo Dragan, direktor Zavoda ŠTIP je obljubil dobro upravljanje tudi z novimi površinami, župan Davorin Terčon pa je nove pridobitve simbolično odprl z brco – vračilom žoge, ki jo je od mladih nogometašev prejel ob podpisu pogodbe za prenovo objektov. Z zaključeno investicijo je Občina Sežana rešila eno večjih perečih točk sežanske športne infrastrukture, poleg tega pa je ob investiciji v garderobe in prostore Zavoda ŠTIP zagotovila tudi parkirišče s 46 parkirnimi mesti in uredila okolico objekta. Petkovo slovesnost je dodatno obogatil poklon slovenskega reprezentanta Mihe Mevlja, ki je Zavodu in Športni zvezi podaril svoj dres. Miha je eden izmed tistih uspešnih nogometašev, ki se je kalil ravno v domačem nogometnem klubu Tabor.

Po zaključku slovesnosti so si številni obiskovalci lahko ogledali novozgrajene prostore, na parkirišču za stadionom pa so se kljub neugodnim vremenskim razmeram predstavile plesne skupine Be funky in Društvo ljubiteljev baletne umetnosti iz Divače.

Veselja ob odprtju ni moglo skaliti niti kislo vreme, saj smo Sežanci in Sežančani komaj čakali novih pridobitev. Odločitev o prenovi garderob je namreč zorela dolgo. Porajale so se številne ideje, potrebe in predlogi, saj je bil objekt zaradi starosti v zelo slabem stanju. Nastajal je v več obdobjih, prvi del celo leta 1927. Pozneje, v sedemdesetih in osemdesetih letih je bil dograjen s slačilnicama in prostorom za sodnike. Stadion je bil nazadnje posodobljen leta 2000. Vmes so se dograjevali še različni pomožni prostori, kljub temu pa je celoten objekt vedno bolj načenjal zob časa. Tradicija nogometa v Sežani je bogata, saj je Tabor edini sežanski klub, ki je deloval nepretrgoma od njegove ustanovitve v letu 1923. Danes vključuje vse kategorije igralcev, njegov program pa je posebej usmerjen na otroke in mladostnike. Poslanstvo mladinskega programa je popularizacija in razvoj nogometa mladih v lokalnem okolju. V »najbolj pomembno postransko stvar na svetu« želijo privabiti čim več mladih igralcev, igralk, trenerjev, funkcionarjev, sponzorjev in gledalcev ter zagotoviti takšno kakovost dela, ki omogoča razvoj mladih nogometašev na višjem nivoju in kasneje omogočiti njihovo vključitev v člansko ekipo. Zagotovo bo k temu pripomogla tudi obnovljena javna športna infrastruktura.

Novozgrajeni objekt meri 504 m2 neto površine, skupaj s pokritimi tribunami in povezovalnimi površinami pa kar 849 m2. Njegov upravljavec bo Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana, ki ima po novem tudi sedež v obnovljenem objektu.