Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Ko lokalno postane globalno
Natisni  Pošlji prijatelju
7.10.2016Visoko kakovost mednarodnih projektov Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana potrjuje dejstvo, da je bil projekt When local becomes global izbran kot primer dobre prakse programov Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma 2009-2014 in predstavljen na zaključni konferenci Sodelujmo za skupne cilje v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani.
V okviru obeh mehanizmov je bilo izvedenih več kot 120 projektov s področja štipendiranja in mobilnosti, nevladnih organizacij, javnega zdravja, enakosti med spoloma, biotske raznovrstnosti in ekosistemskih storitev, ohranjanje oz. oživljanje kulturne in naravne dediščine ter okolja. Porabljenih je bilo 29 milijonov evrov sredstev. Kljub temu, da je projekt Šolskega centra Sežana znašal 0,1% celotnega proračuna, se je znašel med elitno druščino šestih predstavljenih projektov.
Na povabilo nacionalne agencije Cmepius (avtorica posameznih fotografij v objavi) so se predstavili tudi z enim od številnih rezultatov projekta. "Interaktivni box" Sferično zrcalo je zamisel Sare Bogicevic, bivše dijakinje programa aranžerski tehnik. Stojnica je namenjena promociji akcije potiska oblačil s Kosovelovimi motivi #wearpoetry (#oblecipoezijo). Dejavnost potiska oblačil in prodajo izdelkov s Kosovelovimi potiski bo v šolskem letu 2016/17 nadaljevalo dijaško podjetje KONStrukcija d.d., katerega predstavnice, so v Ljubljani predstavile potiskana oblačila in obiskovalce povabile, da se pogledajo v sferično zrcalo in izberejo svojo podobo.
Zaključne conference se je udeležil tudi Joakim Lund, koordinator partnerske šole Vågen videregående skole iz Sandnesa na Norveškem (tudi avtor nekaterih fotografij v objavi). Obiska predstavnika še enkrat potrjuje odlično partnerstvo, za katerega upamo, da se bo u novimi projekti nadaljevalo tudi v prihodnje.