Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Garderobe ob Stadionu Rajko Štolfa v Sežani
Natisni  Pošlji prijatelju
27.7.2016
Za novozgrajeni objekt garderob je Občina Sežana pridobila uporabno dovoljenje. Ker je objekt večnamenski, je potrebno interier opremiti skladno z načrtovano uporabnostjo: s pisarniško opremo za potrebe javnega Zavoda za šport, turizem in prosti čas, ki se bo preselil v objekt in ga tudi upravljal.

Na podlagi projekta opreme, ki ga je pripravila Milica Stojkovič u.d.i.a je bilo javno naročilo za nabavo opreme objavljeno v aprilu 2016  in ponovno junija 2016, ker so bile ponudbe po prvem naročilu nesprejemljive glede na razpoložljiva sredstva v ta namen  v proračunu za leto 2016. Javno naročilo v drugem krogu je bilo uspešnejše in izbran je bil ponudnik ATLAS OPREMA d.o.o., skupaj z GONZAGO d.o.o.. Oprema naj bi bila dobavljena in montirana do 24. avgusta 2016.

Ker so v pritličju objekta štiri garderobe s sanitarijami in kopalnicami, garderoba s sanitarijami za sodnike (oz. trenerje), stranišče s predprostorom, pisarna za trenerje, dve pomožni garderobi, pralnica, ekonomat, in energetski prostor je potrebno v te prostore namestiti garderobne omare, prostostoječe klopi z obešalno steno, mize, stole drobno opremo (koši za smeti, obešalniki..), reklamne napise, označbe na vratih, naprave kot so pralni stroji, sušilni stroji, omare za čistila in drugo.

V nadstropju objekta je pisarna Športne zveze Občine Sežana, večnamenski prostor s čajno kuhinjo, sanitarije in ločeno še tri pisarne z internim hodnikom, ki so predvidene kot smo dejali za potrebe Zavoda za šport, turizem in prosti čas Sežana. Oprema, ki je tu potrebna so omare, mize, stoli, interaktivna tabla, oprema kuhinje in drugo. Iz večnamenskega prostora je možen neposreden izhod na pokrito tribuno z 240 sedeži. Sedeži bodo ergonomsko oblikovani, po trije združeni, na kovinski nosilni konstrukciji in niso gibljivi. V nadstropju bodo še sanitarije za gledalce s povsem ločenim vhodom, ki jih je tudi potrebno opremiti z drobno opremo.

Povedati je potrebno, da je poleg članom nogometnega kluba je namenjen program, ki se odvija v MK Tabor Sežana tudi  vsem otrokom in mladostnikom, ki želijo trenirati nogomet. Cilj mladinskega programa ni samo razvoj najsposobnejših posameznikov ampak tudi skrb za splošen razvoj nogometa. Poslanstvo mladinskega programa NK Tabor Sežana je popularizacija in razvoj nogometa mladih v okolju. Privabiti v nogomet čim več mladih igralcev, igralk, trenerjev, funkcionarjev, sponzorjev in gledalcev ter zagotoviti takšno kakovost dela, ki omogoča razvoj mladih igralcev na višji nivo in kasneje omogočiti mladim igralcem vključevanje v člansko ekipo. Vse to bo omočala tudi javna športna infrastruktura, ki je bila zgrajena v ta namen.