Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

V Sežani tudi v letu 2016 ostajamo prostovoljstvu prijazno mesto
Natisni  Pošlji prijatelju
19.5.2016Slovenska filantropija je 19. maja 2016 v Slovenskih Konjicah že tretje leto zapored gostila prostovoljce iz vse Slovenije. V  okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva je podelila številna priznanja in nazive najodličnejšim na področju prostovoljstva. Podelitev priznanj je tudi tokrat potekala v različnih kategorijah in sicer: Naj prostovoljec v javni upravi, Junaki našega časa in Prostovoljstvu prijazno mesto.
Občina Sežana, ki je naziv prostovoljstvu prijaznega mesta dobila že v letu 2015, je v letošnjem letu naziv ponovno potrdila, tako kot 9 preostalih občin. Desetim občinam so se pridružile štiri nove, ki so naziv letos prejele prvič. Poleg Sežane so tokrat naziv potrdile tudi občine Slovenske Konjice, Vojnik, Velenje, Ljubljana, Črna na Koroškem,  Gornja Radgona,  Krško, Ravne na Koroškem ter Škofja Loka. Prvič pa so naziv prejele občine Hrpelje-Kozina, Žalec, Kamnik in Radlje ob Dravi.
Za pridobitev oziroma potrditev naziva so občine morale izpolnjevati številne kriterije kot so število prostovoljskih organizacij, ki jih je občina finančno podprla v letu 2015, upoštevanje prostovoljskega dela kot lastni delež sofinanciranja projektov, sodelovanje pri Dnevu za spremembe, Festivalu prostovoljstva ali drugih večjih prostovoljskih akcijah, zagotavljanje prostorske infrastrukture za redno delovanje prostovoljskih organizacij, sodelovanje s prostovoljskimi organizacijami, itd.
Na Občini Sežana se zavedamo, da je prejeti certifikat plod številnih prostovoljskih aktivnosti, na različnih področjih delovanja, ki jih že vrsto let izvajajo prostovoljske organizacije, društva in posamezniki v naši skupnosti. Prostovoljstvo ima za skupnost velik pomen, saj izboljšuje kakovost življenja v družbi, brani interese posameznikov in skupin, ki so ogroženi, prikrajšani ali potisnjeni ob rob ter predstavlja dodano vrednost delovanju služb in institucij. Ne nazadnje pa prostovoljstvo krepi tudi odgovornost do okolja in soljudi.

Zahvaljujemo se vsem prostovoljcem, ki v lokalno okolje vnašate skrb, trud in ne nazadnje svoj prosti čas ter tako pomagate graditi naše skupno dobro.