Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Zaključena ureditev zelenice pred pošto v Sežani
Natisni  Pošlji prijatelju
11.5.2016
Komisija za pridobitev predlogov za ureditev zelenice pred pošto v Sežani je konec aprila po preučitvi različnih predlogov za ureditev zelenice z večinskim mnenjem sprejela odločitev, da se zelenico ponovno zasadi z drevjem, kot je že bilo predvideno pred začetkom posega. Člani so se strinjali, da je zaželena čimprejšnja zasaditev, v kolikor je mogoče pridobiti ustrezne sadike trikrpega javorja oz. poljskega javorja ali maklena.

Glede na to, da je bilo mogoče pridobiti dovolj kvalitetna drevesa, ki so obenem ustrezna tudi za takojšnjo zasaditev (raščena v loncih), je bil za saditev izbran javor maklen. Od danes naprej torej trg pred pošto v Sežani v skladu z načrtom zasaditve krasi deset novih dreves te vrste. Investicija bo v kratkem zaključena z zatravitvijo in s postavitvijo t.i. elektro črpalke za električne avtomobile.

Z izpolnitvijo naloge, torej s posaditvijo dreves, se je mandat članov Komisije za pridobitev predlogov za ureditev zelenice pred pošto v Sežani, zaključil. Vendar pa je bila na predlog Civilne iniciative v ustanavljanju imenovana nova Komisija, ki bo v bodoče bdela nad urejanjem drevesnega fonda v Sežani.