Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Sestala se je komisija za pridobitev predlogov za ureditev zelenice pred pošto v Sežani
Natisni  Pošlji prijatelju
26.4.2016Glede na pripombe skupine občanov na urejanje zelenice pred pošto, je župan Davorin Terčon imenoval Komisijo za pridobitev predlogov za ureditev zelenice pred pošto v Sežani, ki jo sestavljajo predstavniki Občine Sežana in predstavniki Civilne iniciative v ustanavljanju - Sežana smo tudi mi.

Komisija, ki jo sestavljajo predsednik Andrej Sila, podpredsednik Igor Tunjić ter člani dr. Lena Marion, Andrej Pirjevec, Ivica Podgoršek, Drago Pirec in Črtomir Pečar, se je sestala danes dopoldne, na sedežu Občine Sežana. Po konstruktivni razpravi in predstavitvi pogledov na problematiko ter proučitvi različnih predlogov za ureditev zelenice pred pošto, je Komisija z večinskim mnenjem sprejela odločitev, da se zelenico ponovno zasadi z drevjem, kot je bilo predvideno že pred začetkom posega.
Za ponovno zasaditev sta bili predlagani dve vrsti dreves in sicer trikrpi javor (Acer monspessulanum) oz. poljski javor ali maklen (Acer campestre), odvisno od dostopnosti na tržišču. Komisija je bila mnenja, da se drevesa posadi nemudoma, v kolikor je možno pridobiti sadike, ustrezne za takojšnjo zasaditev (raščene v loncih). V kolikor ni mogoče pridobiti kvalitetnih oz. ustreznih sadik, se zasadnja prestavi na jesenski čas. Občani bodo o končni odločitvi obveščeni.
Člani komisije so se obenem strinjali, da je v Sežani še nekaj »nevarnih« dreves, čemur smo bili priča tudi preteklo nedeljo, ko se je zrušilo na videz popolnoma zdravo in ozelenelo drevo, kar terja pregled problematičnih dreves in takojšnje ukrepanje, nenazadnje tudi z odstranitvijo posameznih dreves, ko ni druge rešitve (topol ob cesti pri osnovni šoli,…).