Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Dijaki in mentorji iz Zvornika ponovno na obisku v Sežani
Natisni  Pošlji prijatelju
29.1.2016

Ob udeležbi na 13. mednarodnem festivalu »Več znanja za več turizma«, ki ga je tudi letos organizirala Turistična zveza Slovenije v okviru sejma Natur Alpe-Adria: Turizem in prosti čas, so Šolski center Srečka Kosovela v Sežani obiskali dijaki in mentorji Srednješolskega centra Petar Kočić iz Zvornika. Šoli namreč že vrsto let gojita prijateljske odnose in sodelujeta v različnih skupnih projektih.
Tekmovanja, kjer je sodelovalo 42 srednjih šol iz Slovenije in tujine, so se udeležili tudi dijaki 4. letnika ekonomske smeri sežanskega šolskega centra. Tema letošnjega tekmovanja je bila »ZELENI TURIZEM«. V okviru tekmovanja so dijaki predstavili turistični proizvod, izvedli raziskavo trga in naredili promocijski spot, v okviru tržnice pa so morali s promocijskimi sredstvi in animacijo privabiti obiskovalce in jim predstaviti turistični proizvod.
V skladu s tradicijo so Sežanci tudi letos odnesli nekaj prestižnih nagrad: na tekmovanju so prejeli 1 zlato in 2 srebrni priznanji. Zavidljive rezultate pa so dosegli tudi njihovi kolegi iz Zvornika. Slednji so med svojim kratkim obiskom na Krasu, obiskali tudi Občino Sežana, kjer jih je sprejel župan Davorin Terčon.