Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Zaključek akcije občina Sežana v cvetju 2015 ter sprejem najuspešnejših učencev in dijakov za šolsko leto 2014/15
Natisni  Pošlji prijatelju
4.9.2015
Tudi letošnje praznovanje občinskega praznika se je zaključilo slovesno, s podelitvijo priznanj najuspešnejšim učencem in dijakom sežanske občine in z razglasitvijo rezultatov akcije Občina Sežana v cvetju. Tokrat je podelitev potekala v do zadnjega kotička napolnjenem Kulturnem domu v Lokvi, ob glasbenih insertih domačinov Tinkare Kovač in Tomaža Nedoha v spremstvu Stefana Bembija.
Po uvodnem nagovoru, izreku čestitk in pohval gostitelja, župana Davorina Terčona vsem letošnjim prejemnikom pohval in nagrad, so bila najprej podeljena priznanja sodelujočim v Akciji občina Sežana v cvetju. Ta je v letošnji, že 12. Izvedbi, nagradila prizadevanja tistih, ki se trudijo za urejeno okolje v katerem bivajo in delujejo. Tokrat je v akciji sodelovalo 7 prijaviteljev, priznanja pa so se podeljevala v dveh kategorijah: za najlepše urejeno vas oz. naselje v občini Sežana, v kateri se za nagrado potegujejo krajevne skupnosti ter za najlepše urejeno okolico poslovnega objekta, ustanove in organizacije, v kateri sodelujejo javni zavodi, podjetja, turistične kmetije in domačije.

Komisija za ocenjevanje urejenosti mesta Sežana in naselij v občini Sežana je za najlepše urejeno vas izbrala Lokev. Priznanje za doseženo 2. mesto je prejela Krajevna skupnost Dutovlje za vas Godnje, 3. mesto pa si delita vas Avber ter Tabor pri Vrabčah. V kategoriji ocenjevanja najlepše urejene okolice poslovnega prostora, ustanove oz. institucije in nevladne organizacije je priznanje za doseženo 1. mesto prejela Turistična kmetija Škerlj za najlepše urejeno okolico poslovnega objekta. Po ogledu vseh prijavljenih lokacij se je Komisija odločila, da podeli posebno priznanje Združenju zveze borcev za vrednote NOB Sežana, Krajevni organizaciji Lokev za skrbno urejanje okolice spomenika NOB. Posebni zahvali za sodelovanje pa sta bili namenjeni tudi Socialno varstvenemu zavodu Dutovlje in njegovi sežanski dislocirani enoti, ki v akciji sodelujejo tako rekoč že od njenih začetkov.

Po podelitvi priznanj sodelujočim v Akciji občina Sežana v cvetju 2015, so oder zavzeli mladi. Slovesnosti so se poleg najuspešnejših učencev Osnovne šole Dutovlje, Osnovne šole Srečka Kosovela Sežana in Glasbene šole Sežane ter dijakov Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana udeležili tudi ravnatelji, njihovi razredniki, ponosni starši in ostali, ki so jih na kakršenkoli način podpirali na poti k njihovem uspehu.

Poleg učencev in dijakov, ki so vsakoletno dosegali izvrstne uspehe v šolskih klopeh ter se udejstvovali v številnih obšolskih dejavnostih, je navdušujoče tudi dejstvo, da je letošnjo splošno maturo v sežanskem srednješolskem centru z odliko opravilo devet dijakov, med katerimi je kar pet zlatih maturantov. Dijaki so se izkazali tudi na poklicni maturi, kjer so odličen uspeh dosegli štirje maturantje, med katerimi je bila tudi zlata maturantka.

Čestitke nagrajencem!