Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Prvi šolski dan
Natisni  Pošlji prijatelju
1.9.2015Brezskrbno poletje se je končalo in tudi sežanski šolarji so danes ponovno sedli v šolske klopi. Vsako leto je prvi september poseben dan, prav posebno doživetje pa predstavlja tistim, ki v šolo odhajajo prvič. V letošnjem letu je v občini Sežana šolski prag prvič prestopilo 117 nadobudnih prvošolcev. Da bi jim ta dan ostal v lepem spominu, so za prijetno vzdušje otrok, ne nazadnje pa tudi njihovih staršev, poskrbeli na obeh osnovnih šolah – v Sežani in v Dutovljah – ter njunih podružnicah v Lokvi in Tomaju.
Šolarje sta obiskala tudi sežanski župan Davorin Terčon in podžupanija dr. Ljubica Jelušič, ki sta jim ob tej priložnosti namenila vzpodbudne besede, jim zaželela veliko nepozabnih trenutkov in uspehov v novem obdobju njihovega življenja ter hkrati poudarila pomen pridobivanja novih znanj. Pri tem bodo letošnjim osnovnošolčkom pri črpanju znanja v pomoč tudi zvezki, ki sta jih razdelila mednje. Ti so oblikovani pod sloganom »Ohranimo Kras!«, geslom projekta izgradnje »Komunalne opreme UN US 12 VAS IN PUP VAS« v Sežani, ki ga delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Malčkom želimo, da bi jim prvi šolski dan ostal v prijetnem spominu in da bi jih veselje, entuziazem, živahnost in sproščenost spremljala skozi celotno šolsko leto.