Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Poletni festivalMladifest 2015
Natisni  Pošlji prijatelju
16.7.2015

Mladifest 2015, foto: Matej Čebulec

 

V Sežani od 3. do 18. julija 2015 poteka že 21. Mladifest. Festival, namenjen mladim iz obalno-kraške regije, vsako leto organizira Klub študentov Sežana v sodelovanju z Mladinskim centrom Podlaga in Kosovelovim domom Sežana.

V petek, 3.7. smo v amfiteatru Kosovelovega doma festival odprli v slogu uličnega gledališča. Nastopila sta Vertigo(spektakelvertikalnega plesa, lutk, interaktivnosti in glasbe) in skupina Jazz Punt Big Band(koncert za naslovom Tribute to Beatles). Prvič letos nas je obiskal tudi FERFUD – posebna kulinarična potujoča izkušnja (več na www.ferfud.si).

Ker so v organizacijo festival vključene vse tri organizacije lahko ta ponudi bogat nabor različnih dogodkov za vse okuse in generacije. Tako se bodo v dobrih dveh tednih v Sežani izvajale športne aktivnosti (košarka, odbojka), delavnice za najmlajše – letošnja posebnost je planetarij, koncerti – v parku pri Starem gradu,Pulvers z DJ Trap Door (VB), gledališke predstave, kino pod zvezdami in še marsikaj. Festival se bo zaključil v soboto, 18.7. z vsakoletno že kultno Wkrwglco, ki vsako leto privabi več kot tisoč obiskovalcev; letos bodo na njej nastopili Elvis Jackson.
Skupaj z novo ekipo Kluba Študentov Sežana je na Mladifest prišlo tudi nekaj sprememb in sicer razpis za mlade glasbene skupine iz štirih kraških občin, ki so nastopile na večeru imenovanem Domorodci (4.7.), in pa družbeno-kritični večeri s pogovori.

“Gre za večer, na katerem so se predstavili »domorodni« glasbeni ustvarjalci, naš namen pa je mladim dati možnost, da se predstavijo širši publiki, s kar se da lahkim dostopm do odra,” je dejal Matej Čebulec, eden izmed organizatorjev večera Domorodcev, in dodal: “Domorodci smo bratje, zato ne poznamo razlik, kar nas pripelje do razgibanega izbora glasbenih zvrsti, vse od akustičnih tabornikov, ki bodo ogreli srca nežnejših duš, pa do agresivnih metalcev, ki so poskrbeli za'raztur' pod krošnjami sežanskega parka pri Starem gradu.”

Celoten program najdete na strani www.mladifest.org.

Mladifest 2015, foto: Petra Čebokli

Mladifest 2015, foto: Matej Čebulec