Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Dijaki obiskali Občino Sežana
Natisni  Pošlji prijatelju
28.10.2014
V petek, 28. oktobra 2014 so Občino Sežana obiskali dijaki iz Gimnazije Mostar in Gimnazije Petar I Petrović Njegoš iz Danilovgrada, ki v okviru mednarodne izmenjave projekta KEPASS (Knowledge Exchange Program for the Adriatic School System) obiskujejo Šolski center Srečka Kosovela Sežana. Šest dijakov je vključenih v tretji letnik sežanske gimnazije od sredine septembra in šolske obveznosti opravljajo po tukajšnjem učnem načrtu in v slovenskem jeziku.

Po uvodnih predstavitvi Dušana Štolfe, direktorja šolskega centra, je dijake na izmenjavi pozdravil tudi župan Davorin Terčon. Mladi, ki sicer v teh dneh zaključujejo bivanje v Sežani so povedali, da jim je trimesečna izmenjava pri nas poleg učne izkušnje dobra popotnica tudi za življenje. Dijaki so izrazili zadovoljstvo s svojimi gostitelji, programom ter profesorji in izpostavili začetne težave s slovenščino. Slednje so ves čas bivanja pri nas uspešno premagovali in sedaj spregovorijo tudi že kar nekaj slovenskih besed. Med bivanjem v Sloveniji so obiskali veliko krajev na Krasu (tudi na italijanskem delu Krasa), bili so na hrvaškem, v Avstriji in obiskali Benetke. Najbolj jim je ostal v spominu obisk Škocjanskih jam.

Poleg ravnatelja sta dijake spremljala tudi Jelena Uršič in Alojz Čotar. Želijo si, da bi se projekt Evropske unije, katerega cilj je izmenjava znanja med šolskimi sistemi in njihovo povezovanje na jadranskem območju, nadaljeval tudi v bodoče.