Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Občina Sežana in P.G.M. INŽENIRING d.o.o. podpisala gradbeno pogodbo - Ureditev garderob ob stadionu Rajko Štolfa Sežana
Natisni  Pošlji prijatelju
11.7.2014

 

V petek, 11.7.2014, je sežanski župan Davorin Terčon, skupaj direktorjem izbranega izvajalca del P.G.M. inženiring Sežana podpisal pogodbo za izgradnjo objekta garderob ob stadionu Rajko Štolfa Sežana za potrebe Mladinskega nogometnega društva Tabor Sežana, klubsko dejavnost in potrebe Zavoda za šport turizem in prosti čas. Sredstva za izvedbo gradnje v višini 896.601,02 EUR so zagotovljena v proračunu Občine Sežana.

Občina Sežana je kandidirala na javnem razpisu za sofinanciranje gradnje športnih objektov, ki ga je objavila Fundacija za šport. Po podpisu pogodbe s fundacijo naj bi Občina Sežana prejela namenska sredstva v višini 85.000,00 EUR v treh proračunskih obdobjih, zadnji delež leta 2016.

S podpisom pogodbe za izvedbo gradnje prepotrebnih garderob na stadionu, kar pomeni rušenje starega objekta in pridobitev novega, bo zaključena še zadnja pridobitev na področju športne infrastrukture.

Nov objekt bo postavljen vzporedno z igriščem in obstoječim zidom. Glavni vhod bo urejen na severovzhodni strani. Ob vetrolovu bodo stopnice in avla.

V pritličju bodo vzdolž hodnika razporejene štiri garderobe s sanitarijami in kopalnicami, garderoba s sanitarijami za sodnike (oz. trenerje), sanitarije s predprostorom, pisarna (delegat, trenerji), prostor za prvo pomoč s sanitarijami, shramba rekvizitov, pralnica, ekonomat in energetski prostor. Po dve garderobi bosta imeli skupne wc-je, v sklopu katerih bodo umivalnica, kopalnica in stranišča. Iz hodnika bo skozi prehod urejen pokrit izhod na igrišče. Po potrebi bo možno avlo predelati v prostor za doping kontrolo (v povezavi s prostorom za prvo pomoč).

Nadstropje bo namenjeno dejavnosti javnega zavoda Zavoda za šport, turizem in prosti čas, ki bo hkrati upravljalec objekta. Prostori bodo razvrščeni večnamensko: klubska pisarna, večnamenski prostor (v nadaljevanju VN prostor) s čajno kuhinjo, sanitarije in ločeno še tri pisarne z internim hodnikom. Javni zavod bo imel v souporabi s klubom še sanitarije, VN prostor in čajno kuhinjo. VN prostor je namenjen za sestanke, predavanja in pogostitve. Iz VN prostora bo možen neposreden izhod na pokrito tribuno z 240 sedišči. V nadstropju bodo še sanitarije za gledalce s povsem ločenim vhodom. Dostop na tribuno (za gledalce) bo urejen iz ograjenega dela ob igrišču. Na jugovzhodni strani objekta so še ene stopnice, ki so namenjene za evakuacijo oz. za izhod.

Objekt bo meril 504,16 m² neto površine, skupaj s pokritimi tribunami in povezovalnimi površinami (stopnišča, hodniki) pa 839,10 m². S pridobitvijo uporabnega dovoljenja naj bi bil zaključen v prvi polovici prihodnjega leta.