Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Srečanje sežanskih gospodarstvenikov s podelitvijo županovih priznanj
Natisni  Pošlji prijatelju
23.5.2014

 

Konec meseca maja se je v Kosovelovem domu odvijalo srečanje s sežanskimi gospodarstveniki s podelitvijo županovih priznanj. Prireditev je bila zasnovana v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani kot pogovor, v katerem so prejemniki priznanj predstavili svoje izkušnje, primere dobrih praks ter izpostavili težave, s katerimi so se oz. se srečujejo pri svojem delu. Prireditev je bila med drugim tudi odlična priložnost za srečanje, za izmenjavo mnenj in osvetlitev odmevnejših dosežkov, predvsem pa so predstavniki gospodarstva govorili o vizijah, iskali rešitve, razpravljali o možnostih ter razmišljati o boljši prihodnosti za naše skupno okolje. Seveda pa je bilo srečanje tudi priložnost za pobude in ideje iz občinstva. Obiskovalci so bili namreč povabljeni, da svoje ideje in pobude zapišejo. Slednje so našle prostor na Zidu idej. 

Pobude za podelitev priznanj najuspešnejšim predstavnikom sežanskega gospodarstva smo na občino prejeli že v lanskem letu, tako iz okolja, ne nazadnje pa podobni predlogi izhajajo tudi iz vrst občinskih svetnikov. Občini Sežana se je predlog zdel zanimiv, še posebej zaradi trenutnih gospodarskih razmer, saj je prireditev videla kot priložnost za predstavitev dobrih zgodb, ki so lahko navdih. Občina Sežana je tako začela s pripravami že v lanskem letu, vendar se je izvedba srečanja izmikala vse do letošnjega maja. Med drugim je bila ustanovljena komisija za pripravo predlogov za podelitev županovih priznanj na področju gospodarstva v občini Sežana za leto 2013, katere predsedujoči je bil Milan Škapin (Predsednik OOZ Sežana in občinski svetnik). Komisija je poslovne subjekte z območja občine Sežana razvrstila na podlagi določenih kriterijev – dosežen čisti dobiček v letu 2012, povprečno število zaposlenih v letu 2012, investicijska vlaganja, stabilnost poslovanja, vpetosti v okolje ter izbrala podjetja, ki jim je župan podelil priznanja. Prejela so jih podjetja, ki so v sežanski občini pustila svoj pečat tako na gospodarskem kot družbenem področju, ter prispevala k prepoznavnosti lokalne skupnosti: Armeton d.o.o., GOLD CLUB d.o.o., Imas d.o.o., Manta Sežana d.o.o., Tip 95 d.o.o., ter podjetnik Marko Prunk. Priznanja so res zgolj simbolne narave, vendar pomenijo potrditev za uspešno opravljeno delo in spodbudo za naprej tako nagrajencem, kakor širši lokalni skupnosti. Obenem je župan v svojem nagovoru izpostavil, da si več kot le priznanje zaslužijo vsi tisti gospodarstveniki in podjetja, ki se še vedno spopadajo s trenutnimi razmerami v gospodarstvu.

Dobitniki priznanj so v sproščenem pogovoru povedali, da jim kljub nespodbudnim gospodarskim razmeram uspeva dosegati zadovoljive rezultate in so bili zato počaščeni, da je tudi lokalna skupnost opazila njihove napore. Prav vsi so poudarili, da jim priznanje pomeni dodatno motivacijo na poslovni poti, ob tem pa so izpostavili tudi dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo, ki jim je v okviru svojih možnosti vedno stala ob strani. Prijetno druženje sta zaokrožila glasbena gosta, mladi in nadarjeni An Černe, zmagovalec četrtega Festivala otroške popevke Brinjevka ter njegov oče, Danijel Černe, član skupine Terrafolk.