Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Tudi letos je Sežana praznična
Natisni  Pošlji prijatelju
6.12.2013
S simboličnim prižigom lampijonov in praznične razsvetljave smo tudi v Sežani vstopili v praznični december. Uvodna prireditev v prednovoletno praznovanje, ki že tretje leto zapored nosi ime Praznična Sežana, se je tokrat odvila na Miklavžev petek, v mestnem parku pri Starem gradu. V pestrem kulturnem programu so sodelovali Kraška pihalna godba in mažoretke iz Povirja, otroški zborček pod vodstvom Ane Marinkovič, predstavnice društva kmetic sežanske regije so obiskovalce nasmejale z izvirnim skečem, na koncu programa pa sta zbrano množico navdušila še akrobata z ognjem. Program petkove prireditve je letos popestrila tudi praznična tržnica, kjer so se umetnikom pridružili tudi različni lokalni ponudniki, javni zavodi in društva.

Prireditev je bila kot nalašč za predstavitev projekta »Skodelica dobrih misli«, s katerim je MC Podlaga želel osrečiti soljudi in v prihajajoče leto, ko bomo obeležili 110. obletnico pesnikovega rojstva, ponesti sporočilo humanizma, solidarnosti in filantropske drže, ki ga je v kulturno dediščino Krasa globoko zakoreninil Kosovel.

Praznično Sežano soustvarjajo Občina Sežana, mladinske organizacije, na čelu z MC Podlago, sežanskim turistično informacijskim centrom, javnimi zavodi in društvi, ki delujejo na območju naše občine.