Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Najuspešnejši učenci in dijaki v občini Sežana
Natisni  Pošlji prijatelju
30.8.2013

Občina Sežana je tudi letos, 30. avgusta 2013, organizirala slovesno podelitev pohval najuspešnejših učencev in dijakov.

 

Z uvodnim nagovorom je sežanski župan, Davorin Terčon, čestital letošnjim dvaintridesetim prejemnikov pohval. Izrekel je zadovoljstvo, ko seže v roke mladih, ki so naš ponos. Mladim, ki so vzorniki mnogim vrstnikom in so si s svojim trudom odprli vrata v svet. Poudaril je,  naj bodo ponosni nase, saj je to uspeh, ki si zasluži vse spoštovanje. Zelo mladi so namreč dojeli, da se v življenju s trudom in pridnim delom da doseči marsikaj. Da jim ni vseeno, kakšna bo njihova prihodnost so že dokazali, saj so že danes vzeli vajeti v svoje roke in prevzeli odgovornost za svoje življenje s tem, ko vlagajo vase, v svoje znanje, v svoje nadaljnje šolanje in prihodnjo poklicno pot. Vse življenje se učimo in ne glede na to, kam jih bo življenjska pot zanesla, naj ne pozabijo domačega kraja in se s ponosom vrnejo domov.

 

Učence Osnovne šole Srečka Kosovela Sežana, Osnovne šole Dutovlje in Glasbene šole Sežana ter maturante Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana, so poleg ravnateljic in ravnateljev, na slavnostni podelitvi spremljali tudi ponosni starši in vsi, ki so učencem in dijakom pomagali v času njihovega šolanja in izobraževanja.

Letos je pohvale prejelo šest učencev Osnovne šole Srečka Kosovela Sežana (Ana Čok, Ana Mirc, Amadea Zupan, Hana Zlobec, Klara Vrabec in Valentin Škrinjar),
pet učencev Osnovne šole Dutovlje (Ana Ščuka, Karin Luin, Luka Rebec, Monika Širca in Polona Gulič) in
trije učenci Glasbene šole Sežana (Ana Ščuka, Karin Luin in Anže Počkar) ter
osemnajst dijakov Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana (Iza Božeglav - ZLATA MATURANTKA, Kristjan Mesar - ZLATI MATURANT, Rebeka Nikolić - ZLATA MATURANTKA, Polona Škrinjar - ZLATA MATURANTKA, Sara Vatovec - ZLATA MATURANTKA, Ana Grželj - ZLATA MATURANTKA, Erik Strnad - ZLATI MATURANT, Joža Škerjanec - ZLATA MATURANTKA, Domen Gulič, Sara Meden, Marjeta Semolič, Sara Švagelj, Julija Jazbec, Nataša Maučec, Lara Paliska, Tina Paliska, Špela Gomezel in Anja Škerjanc).

Da pa slavnostna podelitev ni bila le suhoparen protokolarni dogodek, je s svojo kitaro poskrbel Martin Stojanovski, učenec Glasbene šole Sežana ter kvartet pozavn v sestavi Blaža Terčona, Mihe Kralja, Blaža Furlana in Lenarta Kobala, učenci podružnične glasbene šole v Komnu.