Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Ludvik Plut prejel odlikovanje Ministrstva za obrambo Ruske federacije
Natisni  Pošlji prijatelju
23.5.2013

 

V zahvalo za dolgoletno skrbno urejanje groba padlega ruskega vojaka iz 2. svetovne vojne, je Ludvik Plut iz Povirja, prejel odlikovanje Ministrstva za obrambo Ruske federacije. G. Plutu je medaljo »za zasluge pri ovekovečenju spomina na padle branilce domovine« v imenu ruskega Ministra za obrambo, Sergeja Šojguja in ruskega veleposlanika Dokuja Zavgajeva, podelil Mihail Glagazin, ruski vojaški ataše iz Veleposlaništva Ruske federacije v spremstvu pomočnika vojaškega atašeja Veleposlaništva Rusije v Sloveniji majorja Antona Momatykija.
Na slovesni podelitvi, ki je potekalo na Občini Sežana, v Informacijskem centru Krasa, je prejemniku priznanja čestital tudi sežanski župan, Davorin Terčon. Predstavniki ruskega veleposlaništva so poudarili zgledno sodelovanje Občine Sežana z ruskim veleposlaništvom pri urejanju vojnih grobišč, pri čemer gre posebna pozornost in zahvala prav posameznikom, ki s spoštovanjem in pieteto samovoljno skrbijo za urejanje grobov padlih junakov.
Ludvik Plut že več kot dvajset let zgledno ureja in skrbi za grob Kasseja Sebera, padlega ruskega vojaka na pokopališču v Povirju. Rusko veleposlaništvo v Republiki Sloveniji se je na tak način v preteklosti že zahvalilo dvajsetim zaslužnim posameznikom, vendar pa je Ludvik Plut prvi na Primorskem, ki se lahko ponaša s tem posebnim odlikovanjem.