Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Filmski teden Evrope 2013 tudi v Sežani - brezplačne projekcije izbranih evropskih filmov
Natisni  Pošlji prijatelju
25.4.2013

 

Predstavništvo Evropske komisije v Republiki Sloveniji, informacijska pisarna Evropskega parlamenta, Urad Vlade RS za komuniciranje in Art kino mreža Slovenije vas vabijo, da se udeležite Filmskega tedna Evrope 2013, ki bo med 5. in 12. majem potekal v izbranih kinematografih v 13 mestih po Sloveniji.

Zdaj že tradicionalni filmski festival je eden izmed dogodkov in prireditev, ki po vsej Sloveniji potekajo v dneh okoli 9. maja, Dneva Evrope. Ponovno bo obiskal Ljubljano, Maribor, Celje, Velenje, Slovenj Gradec, Radovljico, Sežano, Izolo in Novo Gorico, prvič pa se bo ustavil še na Ptuju, v Trbovljah, Domžalah in Krškem. Obiskovalci kinematografov si boste lahko brezplačno ogledali 18 posebej izbranih evropskih filmov, med katerimi so tudi prejemniki nagrade Evropskega parlamenta LUX, nagrajenci najvidnejših evropskih festivalov, tudi festivala v Cannesu in Berlinu, ter prejemniki nagrade ameriške filmske akademije Oskar. Filmski teden Evrope bodo pospremili številni spremljevalni dogodki, druženja in pogovori s filmskimi ustvarjalci ter ustvarjalne delavnice za najmlajše.

Vstopnice za vse filmske projekcije so brezplačne, od 24. aprila dalje pa jih lahko dvignete na blagajnah izbranih kinematografov. V Sežani jih lahko dobite na blagajni Kosovelovega doma, vsak delovnik med 10. in 12. uro.

Program filmskega tedna najdete na spletnem mestu www.filmskiteden.eu, sveže novice o dogajanju pa lahko spremljate na profilu na Facebooku. Napovednik filmskega tedna si oglejte na tej povezavi.

Filmski teden Evrope 2013 je ena od akcij v okviru partnerstva na področju komuniciranja evropskih vsebin med Evropsko komisijo in Vlado Republike Slovenije.