Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Začel se je letošnji Mesec špargljev
Natisni  Pošlji prijatelju
24.4.2013

 

Na Krasu se je z 12. aprilom 2013 začel Mesec špargljev. Trajal bo do 12. maja, v tem času pa bodo gostom v skupno devetih gostilnah in turističnih kmetijah na voljo izbrani meniji z divjimi šparglji.

Uvodnemu promocijskemu dogodku Mesec špargljev, ki je potekal 11. aprila 2013 v Gostilni Kraljestvo pršuta v Kobjeglavi so se pridružile Gostilna in domačija Šajna iz Šepulj, Gostilna Skok iz Štorij, Turistična kmetija Ostrouška Pelicon iz Coljave, Turistična kmetija Špacapanova hiša iz Komna, Izletniška kmetija Bogdan Grča iz Hruševice, K’ntina Čotar iz Gorjanskega, Turistična kmetija Francinovi iz Avberja, Gostilna Kraljestvo pršuta iz Kobjeglave in Turistična kmetija Škerlj iz Tomaja. Predstavili so se tudi nekateri od sodelujočih vinarjev, ki bodo v času mesečne akcije nudili oglede vinskih kleti.

Ob tej priložnosti je bila organizirana vodena degustacija Kraškega pršuta in Kraškega terana. Udeleženci so uživali ob iskanju harmonije med rezinami pršuta in terana in izbranimi vini. Predstavila sta se Vinakras z.o.o. in Kras d.o.o.

Že uveljavljeno enogastronomsko akcijo Mesec špargljev organizira Društvo Planta v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Sežana, Mladinskim hotelom Pliskovica, Občino Sežana, Občino Komen ter Višjo strokovno šolo Šolskega centra Srečka Kosovela iz Sežane.