Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si
Prva stran    Novice in obvestila

Občina Sežana je MLADIM PRIJAZNA OBČINA 2021-2025
Natisni  Pošlji prijatelju
8.10.2021

Občina Sežana je MLADIM PRIJAZNA OBČINA 2021-2025


V četrtek, dne 07.10.2021, je Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor na slavnostni podelitvi podeljeval certifikate Mladim prijazna občina in izpostavil trud občin, da bi obdržale mlade ljudi doma. Poudaril je tudi, da so se razvojne politike občin izkazale kot uspešne razvojne politike, saj v svojih programih naslavljajo izzive za mlade generacije. Slovesnost s krajšim kulturnim programom je potekala v Veliki dvorani Predsedniške palače. Certifikat je prejelo sedem občin in sicer Mestna občina Slovenj Gradec in občine Mežica, Ormož, Kočevje, Medvode, Semič in v letošnjem letu tudi Občina Sežana in sicer za obdobje 2021-2025. Za novo štiriletno obdobje pa so certifikat prejele tudi mestne občine Koper, Novo mesto, Ljubljana in Velenje ter občine Sevnica, Radlje ob Dravi, Grosuplje, Radovljica, Jesenice, Gornja Radgona, Krško, Ajdovščina, Ravne na Koroškem, Trzin, Žalec in Šentjur.

Že deseto leto zapored certificiranje izvaja Inštitut za mladinsko politiko pri čemer certificiranje mladim prijaznih lokalnih skupnosti poteka v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja. Certifikat Mladim prijazna občina se letno in s štiriletno veljavnostjo podeljuje tistim občinam, ki jih strokovna komisija prepozna kot mladim prijazne, saj uspešno izvajajo ukrepe s področij mladinskih politik. Kot prednostna področja izvajanja ukrepov mladinske politike so: načrtno obravnavanje področja mladih, participacija mladih, organiziranje mladih, informiranje mladih, zaposlovanje mladih, izobraževanje mladih, stanovanjska politika, mobilnost mladih in skupni projekti med mladimi in Občino.

Občina Sežana se kot lokalna skupnost zaveda, da so mladi pomembni za razvoj ter uspešno delovanje kraja. Z mladimi ter mladinskimi organizacijami, ki delujejo v občini, želi občina sodelovati ter jim v največji možni meri nuditi vse potrebno za njihov razvoj in nemoteno delovanje.