Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si
Prva stran    Novice in obvestila

Svetovni balinarski prvaki na sprejemu pri županu
Natisni  Pošlji prijatelju
30.9.2021
Po vrnitvi mladih šampionov iz svetovnega prvenstva v balinanju, ki je potekalo v kraju Martigues v Franciji, je v sredo, 29. septembra 2021, župan občine Sežana David Škabar pripravil sprejem za Gašperja Povha, Jana Guština in Jako Štremfla.

Slovenska reprezentanca je na prvenstvu z devetimi igralci osvojila kar tri zlate, eno srebrno in šest bronastih medalj. Od teh so si jih Kraševci priborili kar šest. Pri mlajših članih je Gašper Povh osvojil prvo mesto v hitrostnem zbijanju ter bron v igri posamezno. Med mladinci je Jan Guštin v natančnem zbijanju priigral bron, skupaj z Luko Blaževičem je osvojil bron tudi štafetnem zbijanju, na najvišjo stopničko zmagovalnega odra pa sta z Jako Štremflom stopila v igri dvojic. 

 

Župan je v nagovoru izpostavil tradicijo balinanja v naših krajih, zato število kolajn, ki so jih domov prinesli kraški športniki, ne čudi. Po besedah župana so že z uvrstitvijo v slovensko reprezentanco dokazali, da so vrhunski športniki, z izrednimi predstavami, ki so plod poguma, truda in talenta pa potrdili svoje mesto v svetovni balinarski eliti. Osvojeni uspehi so rezultat večletnega kakovostnega strokovnega dela, gradnje in vzdrževanja odnosov, iskrene medsebojne komunikacije in spodbude. Zato je župan ob čestitkah balinarjem poudaril še pomen podpore, ki so jo mladi na športni poti deležni s strani staršev, trenerjev in klubov, pri tem pa obljubil, da bo Občina Sežana tudi v prihodnje balinanju in športu nasploh še naprej namenjala ustrezno pozornost.

V prepričanju, da se bomo ob uspehih mladih prvakov še velikokrat veselili, je župan Gašperju, Janu in Jaki tudi v prihodnje zaželel še mnogo izjemnih dosežkov na vseh področjih. Za spomin, predvsem pa za popotnico, da bi tudi v nadaljnjih tekmovanjih s trdim delom ostali nepremagljivi, je prvakom podaril simbolična darila – kamnite balinarske krogle.