Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si
Prva stran    Novice in obvestila

Dober odziv na cepljenje po krajih na območju občine Sežana
Natisni  Pošlji prijatelju
21.9.2021Ekipa Zdravstvenega doma Sežana opravlja cepljenje proti okužbi z virusom SARS-CoV-2 tudi na terenu. Obiskala je že devet krajev na območju občine Sežana, v soboto, 25. septembra 2021, bo mobilna enota opravljala cepljenje še v Križu, Danah pri Sežani, Povirju in Lokvi.

Mobilna enota Zdravstvenega doma Sežana se je po krajih na območju občine Sežana opravila na pobudo župana Davida Škabarja in v sodelovanju s predsedniki krajevnih skupnosti. V vsah dvanajstih krajevnih skupnostih so poskrbeli za obveščanje krajenov in odprli vrata vaških domov, v katerih so zdravstveni delavci opravljali cepljenje. V ponedeljek (20. septembra 2021) so obiskali Dol pri Vogljah, Pliskovico, Dutovlje in Tomaj; v teh krajih se je cepilo 85 oseb. V torek se je v Štorjah, Kazljah, Avberju, na Štjaku in Vrabčah cepilo še 75 ljudi.

»Udeležba je bila nad pričakovanji, kar potrjuje, da je bila odločitev za cepljenje po vaseh pravilna. Tako so se lahko cepili tudi tisti, ki mogoče nimajo možnosti, da bi se pripeljali v Sežano. Pohvaliti moramo potrpežljivost in trud zdravstvenega osebja, da na terenu vsakemu, ki ga to zanima, pojasnjuje pomen cepljenja in tako pomaga pri odločitvi glede cepljenja,« pravi župan, ki je obiskal ekipo, ko je cepila v Štorjah.

Mateja Prelc, pomočnice direktorice za področje zdravstvene nege v Zdravstvenem domu Sežana, pa dodaja: »Da dosežemo višjo stopnjo precepljenosti, se je pomembno približati ljudem. Izkazalo se je, da je treba iti tudi v manjše kraje, prilagoditi čas cepljenja. Odziv na terenu je dober, cepljenja se je udeležilo kar nekaj ljudi, ki se sicer verjetno ne bi cepili, veliko med njimi je starejših.«

V soboto, 25. septembra 2021, bo mobilna enota Zdravstevenega doma Sežana cepila še v štirih krajih:

-    v Križu, ob 8. uri pri vaškem domu,
-    v Danah pri Sežani, ob 10. uri pred domom KS,
-    v Povirju, ob 11. uri za zadružnim domom,
-    v Lokvi, ob 12. uri za zadružnim domom.

Cepljenje je brezplačno in se ga lahko udeležijo vsi, ne glede na kraj bivanja. S seboj je treba imeti zdravstveno izkaznico in osebni dokument.