Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si
Prva stran    Novice in obvestila

Prvi šolski dan
Natisni  Pošlji prijatelju
2.9.2021S 1. septembrom tudi v občini Sežana osnovnošolci in dijaki začenjajo novo poglavje, s katerim se jim odpirajo poti do raznovrstnih znanj in novih spoznanj. Ob začetku šolskega leta 2021/22 je na območju občine Sežana v osnovnošolske klopi sedlo 1163 učencev, v srednješolske pa 414 dijakov, od katerih jih je kar 110 prvič prestopilo prag sežanskega šolskega centra.

Še posebno razburljiv je bil ta dan za 125 prvošolčkov in njihovih staršev, ki so jih v Sežani, Lokvi, Tomaju in v Dutovljah, s spodbudnimi besedami v klopi pospremili župan David Škabar in sodelavke iz občinske uprave.

Predstavniki Občine Sežana so nadobudne mlade učenjake navdali z optimizmom ter jim zaželeli razigrane šolske dni, sklepanje novih prijateljstev ter uspešno pridobivanje znanja. Da bi prvi šolski dan prvošolcem za vedno ostal v spominu kot nekaj posebnega, jim je župan ob vstopu v šolo podaril knjigo Škratje s Krasa, popoldne pa jih v Kosovelovem domu čaka še istoimenska glasbena pravljica, nastala prav po slikanici Uroša Grilca in ilustratorja Zvonka Čoha.