Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si
Prva stran    Novice in obvestila

S 15. julijem spremembe pogojev pri vstopu v Slovenijo
Natisni  Pošlji prijatelju
14.7.2021

Z novim odlokom Vlade RS, ki se začne uporabljati v četrtek, 15. julija 2021, v veljavo stopijo spremembe pogojev vstopa v Slovenijo, po katerih se ukinjajo seznami držav in izenačujejo pogoji za vstop v Slovenijo.

Odslej bo za vse veljal pogoj PCT: preboleli, cepljeni, testirani. Enak pogoj bo veljal tudi za potnike v tranzitu čez ozemlje Slovenije v drugo državo ter za mednarodni tovorni in potniški promet. Dokazila bodo lahko tudi evropsko digitalno covid potrdilo in digitalno covid potrdilo tretje države.

Za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno in negativnega testa bosta po novem možni le še dve izjemi, in sicer za dvolastnike in otroke, mlajše od 15 let, v spremstvu starša oziroma skrbnika. To za prebivalce v obmejnem pasu pomeni, da bodo pri vstopu v državo morali izpolnjevati enega od PCT pogojev.

Več na:

Brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi (HAGT), brez predhodnega naročanja, opravlja Zdravstveni dom Sežana (pred urgenco) vsak ponedeljek, sredo in petek med 11. in 13. uro.
Več informacij o možnostih testiranja in cepljenja je dostopnih na: https://www.zd-sezana.si/   

Za čezmejne dnevne migrante testiranje do nadaljnjega še vedno poteka na Skladiščni ulici 1 v Sežani (ob železniški postaji) vsak torek, četrtek in petek med 8. in 18. uro.