Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si
Prva stran    Novice in obvestila

Spremembe tudi pri prehodu meje
Natisni  Pošlji prijatelju
22.4.2021

S spremembo Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 je vlada sprejela določene spremembe in dopolnitve pri splošnih izjemah za vstop v državo.

Kdor prihaja iz držav na t.i. rdečem seznamu, bo moral od 26. aprila 2021 v karanteno, razen če ob vstopu v Slovenijo predloži:

  • dokazilo o negativnem izvidu PCR testa, ki ni starejši od 48 ur in je bil opravljen v Evropski uniji ali schengenskem območju, Združenem kraljestvu ali ZDA;
  • dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, starejšem od 10 dni, vendar ne več kot 6 mesecev, ali zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev;
  • dokazilo o cepljenju zoper COVID-19 (s cepivi, ki so navedena v odloku), s katerim dokazuje, da je od prejema cepiva preteklo ustrezno obdobje.


Osebam, ki se vračajo z napotitve (pripadniki policije ali uslužbenci državnega organa na delu v tujini, uslužbenci državnih organov in akreditirani novinarji na službeni poti v tujini), se od 26. 4. ni treba testirati po prihodu v Slovenijo, če predložijo negativni PCR test, ki ni starejši od 72 ur.

Prav tako se od 26. aprila 2021 vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno dovoli tudi državljanu države članice EU ali schengenskega območja, ki prihaja iz druge članice EU ali schengenskega območja, kjer je opravljal varstvo in pomoč osebam, ki so potrebne podpore, oskrbo ali nego družinskih članov, vzdrževalna dela na zasebnem objektu ali zemljišču, ki ga ima v lasti, najemu ali uporabi, in se čez mejo vrača v 72 urah po prehodu meje, če predloži negativni rezultat PCR ali HAG test na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od 72 ur od dneva odvzema brisa.

Več informacij na:
https://www.gov.si/novice/2021-04-21-71-redna-seja-vlade-republike-slovenije/