Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si
Prva stran    Novice in obvestila

S ponedeljkom se odpirajo gostinske terase in vrtovi v oranžnih regijah
Natisni  Pošlji prijatelju
15.4.2021

Vlada RS je na včerajšnji seji sprejela Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, s katerim se sicer v vseh statističnih regijah podaljšujejo izjeme, ki so trenutno v veljavi, dodatno pa se v osmih oranžnih statističnih regijah (tudi v Obalno-Kraški), ob upoštevanju vseh potrebnih higienskih navodil, dovoljuje izjema opravljanja gostinske dejavnosti priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov med 7. in 19. uro.

Zaradi ukinitve t.i. policijske ure se brez časovne omejitve dovoli osebni prevzem blaga, hrane ali pijače na prevzemnih mestih, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji.
Prav tako je še vedno povsod dovoljeno ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom na daljavo, kot tudi opravljanje dejavnosti priprave in strežbe jedi ter pijač v organizacijah, ki izvajajo gostinsko dejavnost za svoje zaposlene oziroma varovance ali za dostavo končnim potrošnikom.
Pogoji glede števila oseb v okolju, kjer se vrši ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom, ostajajo nespremenjeni.

Odlok začne veljati 19. aprila 2021. Vse ostale izjeme, ki so bile v veljavi, se podaljšajo do vključno 25. aprila 2021.

Več informacij na:
https://www.gov.si/novice/2021-04-15-zacasna-prepoved-ponujanja-in-prodajanja-blaga-in-storitev-potrosnikom/