Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si
Prva stran    Novice in obvestila

Velik odziv na množično testiranje v Sežani
Natisni  Pošlji prijatelju
28.12.2020


Prvi dan prostovoljnega testiranja prebivalstva na okužbo s koronavirusom v Sežani se je – kljub slabemu vremenu – zaključil z visokimi številkami. Hitri test je na sežanskem Sejmišču opravilo kar 377 posameznikov, žal pa je bilo med odvzetimi brisi kar 42 pozitivnih.

Testiranje sta opravljali dve delovni ekipi podjetja Medicross iz Ljubljane, in sicer ena po sistemu DRIVE IN, druga pa v šotoru, ki ga je postavil Zavod za gasilno in reševalno službo za posameznike, ki so na točko prišli peš.

Na testiranje je že pred napovedanim začetkom čakalo kar nekaj posameznikov, zato je tudi izvajalec z delom pričel pred napovedano uro. Kljub velikemu zanimanju, je testiranje ves dan potekalo brez težav, na odvzem brisa pa je bilo potrebno počakati le nekaj minut. Za nemoten potek testiranja gre tako zahvala ekipama podjetja Medicross, ki sta poskrbeli za profesionalen in hiter odziv ter prostovoljnim gasilcem in Medobčinskemu inšpektoratu in redarstvu, ki so Civilni zaščiti priskočili na pomoč pri urejanju prometa in razvrščanju čakajočih na odvzem brisa.

Testiranje s hitrimi brisi se bo nadaljevalo tudi jutri, 29. decembra med 9. in 17. uro.