Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si
Prva stran    Novice in obvestila

Domu upokojencev Sežana na pomoč priskočili tudi taborniki
Natisni  Pošlji prijatelju
18.12.2020Čeprav se je Dom upokojencev Sežana dolgo časa uspel obraniti pred koronavirusom, se te dni sooča z velikim porastom števila okuženih med stanovalci in zaposlenimi. Številnim ukrepom navkljub (zaprtje doma za obiskovalce, redna testiranja zaposlenih in drugi preventivni ukrepi) je bil pojav okužbe glede na epidemiološko situacijo v državi skorajda neizogiben.

Od prve okužbe v prejšnjem tednu v zavodu ves čas izvajajo odvzeme brisov med stanovalci in zaposlenimi, tako da so v slabem tednu uspeli testirati celoten dom. Po podatkih direktorice je tako med stanovalci 111 aktivnih primerov, med zaposlenimi pa 19. V domski oskrbi je sicer trenutno 179 oseb. Kar je najpomembneje, iz doma sporočajo, da se stanovalci počutijo dobro in z razumevanjem sprejemajo nove okoliščine.

Ker je bila po vdoru okužb za obvladovanje razmer potrebna reorganizacija dela in postavitev vhodno-izhodnega filtra rdeče cone, je Civilna zaščita Občine Sežana angažirala tabornike iz Rodu kraških j'rt, ki so na dva vhoda postavili šotora. Sežanski taborniki so se prošnji nemudoma odzvali in so pod budnim očesom poveljnika CZ ter člana štaba CZ Občine Sežana izkazali svoje veščine in na ta način v zelo kratkem času vzpostavili dodatne prostore za delo zaposlenih. Slednji se trenutno soočajo z resnično težko situacijo, ki od njih zahteva nepredstavljive napore. Kljub temu pa je pohvalno, da ob tem ohranjajo pozitiven odnos do dela in vzpodbudno vzdušje med stanovalci, kar je v teh dneh izrednega pomena.