Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si
Prva stran    Novice in obvestila

Z donacijami računalniške opreme oskrbeli otroke
Natisni  Pošlji prijatelju
18.11.2020Kljub izkušnjam iz pomladanskega vala epidemije se je šolanje od doma izkazalo za povsem nov izziv našega časa, ki poleg računalniških veščin in dobre organiziranosti dela zahteva tudi primerno opremo. Kljub trudu obeh osnovnih šol, ki sta s svojo razpoložljivo opremo že oskrbeli precej učencev, posamezne družine še vedno niso imele na voljo ustrezne opreme.

Prizadevanjem šol za izvajanje kvalitetnega izobraževalnega dela na daljavo se je z javnim pozivom za zbiranje rabljene računalniške opreme v začetku novembra pridružila tudi Občina Sežana. Naš skupni cilj je bil vsakemu šolarju na našem območju zagotoviti osnovno računalniško opremo za nemoteno komunikacijo prek spletnih učilnic, elektronske pošte in video srečanj, ki jih sedaj uporabljajo otroci.

Klicu na pomoč so se odzvali številni posamezniki in podjetja, ki so otrokom omogočili osnovni pogoj za učenje na daljavo. Vsem se iskreno zahvaljujemo za prijazno sodelovanje. Ponosni smo, da so z donacijo rabljenih računalnikov in opreme širokosrčno pomagali pri uresničevanju enakih možnostih šolanja vseh naših učencev.

Čeprav sta šoli prav VSAK!! kos računalniške opreme sprejeli z odprtimi rokami, pa smo se danes posebej razveselili donacije podjetja Pet shop tačka iz Sežane, ki ga otroci zagotovo bolj poznajo po njihovi sladoledarni Kjpca. Manuela Stubelj je ob današnji predaji donacije ravnateljici OŠ Dutovlje in županu občine Sežana povedala, da se je podjetje namesto vsakoletne akcije ob zaključku sladoledne sezone, svojim najmlajšim gostom za njihovo zvestobo želelo zahvaliti z nakupom 12 novih spletnih kamer, ki so jih učenci najbolj potrebovali. Takšna nesebična dejanja (še posebej v tako negotovih časih) zagotovo pripomorejo h krepitvi optimizma in zaupanja v dobro ljudi.
Učencem, ki so se s podarjeno opremo lahko končno pridružili vpeljanemu ritmu opravljanja šolskih obveznosti od doma, želimo vse dobro in držimo pesti, da se s svojimi vrstniki čim prej ponovno srečajo v šolskih klopeh.