Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si
Prva stran    Novice in obvestila

Povabilo k enotni okrasitvi Krasa in Brkinov
Natisni  Pošlji prijatelju
17.11.2020Spoštovani občani, prijatelji in ljubitelji Krasa in Brkinov,

 
letošnje razmere onemogočajo izvedbo decembrskih prazničnih prireditev, zato so občine Divača, Hrpelje – Kozina, Komen, Miren – Kostanjevica in Sežana podprle pobudo skupine občanov, da se Kras in Brkini povežejo na drugačen, poseben, a enoten način z okrasitvijo koles z lučkami in s sloganom »Življenje na Krasu in v Brkinih se vrti naprej«.

Kolo je simbol gibanja, vetra v laseh, kolo se vrti naprej, na simbolni ravni v prihodnost in nas pelje novim izzivom naproti. S pobudo se obenem spomnimo uspehov naših izjemnih kolesarjev v tem letu. Lučke predstavljajo nekaj svetlega, toplega, prijetnega, prazničnega in pozitivnega, zato s pobudo Življenje na Krasu in Brkinih se vrti naprej posameznike in organizacije pozivamo k enotni okrasitvi.

Vabimo vas, da okrašeno kolo ali del kolesa razstavite v izložbi, v pisarni, na delovišču ali pa doma, na balkonu, terasi, domačem dvorišču... Kolo, ki ga uporabite za okrasitev je lahko staro, obrabljeno, leseno, majhno, otroško, lahko je tudi del kolesa ali pa kolo kot del starega voza. Izbira kolesa in njegova okrasitev je prepuščena vaši ustvarjalnosti.

Ob tej priložnosti bomo nagradili 10 izvirnih okrasitev na Krasu in Brkinih. Več o nagradnem natečaju najdete tukaj.

Vsak posameznik lahko v teh neprijetnih časih prispeva košček pozitivne naravnanosti! Veseli bomo vašega pozitivnega odziva, saj želimo s sodelovanjem in povezovanjem prispevati k promociji našega območja ter obuditi vero v svetlo prihodnost, ki nas zagotovo še čaka.

Pobudo lahko podprete tudi na družbenih omrežjih in svojo FB profilno sliko opremite z okvirjem  »Življenje se vrti naprej« ter objavite okrasitev vašega kolesa.

Vabimo vas, da se pridružite in z nami zavrtite kolo Krasa in Brkinov.

Priloge:
 Sporocilo za javnost