Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si
Prva stran    Novice in obvestila

Osnovnošolci ostajajo na počitnicah
Natisni  Pošlji prijatelju
30.10.2020

Na podlagi aktualnih epidemioloških podatkov o okužbah s koronavirusom so se na vladi odločili, da bo v prihodnjem tednu šolanje in varstvo otrok potekalo na naslednji način: vrtci bodo delovali omejeno, v srednjih šolah in na fakultetah bo pouk potekal na daljavo, za osnovnošolce pa se počitnice podaljšujejo.


Osnovnošolci ostajajo na jesenskih počitnicah do 8.11.2020, enako velja tudi za glasbene šole. Vrtec bo še naprej v zmanjšanem obsegu zagotavljal nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način.. V srednjih šolah (v nižjem poklicnem izobraževanju, srednjem poklicnem izobraževanju, srednjem strokovnem izobraževanju in v gimnazijah) bo pouk potekal na daljavo. Višje strokovne šole ter visokošolski zavodi pa bodo izobraževalni proces izvajali na daljavo po svojih usmeritvah.

Kot je povedala ministrica za izobraževanje Simona Kustec, podaljšanje počitnic ne pomeni tudi podaljšanja šolskega leta, saj bodo izostanek poskušali nadomestiti med šolskim letom. Ob tem je učence, ki bodo prihodnji teden ostali doma pozvala: "Ostanite v učni formi in ne pozabite na športno kondicijo!"