Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si
Prva stran    Novice in obvestila

Srečanje ob meji
Natisni  Pošlji prijatelju
1.6.2020Danes sta se ob kmetijskem mejnem prehodu Voglje, na delovnem sestanku, srečala David Škabar in Tanja Kosmina. Sežanski župan in repentabrska županja sta se strinjala, da je v času epidemije pomen povezovanja, prijateljskih vezi in dobrososedskih odnosov med obema občinama prišel še posebej do izraza.

Čeprav sta bila v času izrednih razmer v vsakodnevnih stikih in sta si sprotno izmenjevala informacije o stanju na območju obeh lokalnih skupnosti, se je današnji sestanek odvil v pričakovanju skorajšnje sprostitve prehodov in načrtovanju skupnih aktivnosti po odprtju državne meje, tudi v luči ponovnega zagona čezmejnega gospodarstva na Krasu.

Skupnosti, ki sta trenutno zaenkrat še fizično ločeni, sta sicer tesno povezani, prav tako pa je prepleteno tudi življenje njunih prebivalcev. Omejevanje prehodov meje v času epidemije je občanom obeh občin povzročilo kup težav in nevšečnosti, zato je srečanje potekalo v upanju, da bodo epidemiološke razmere čimprej omogočile ponovno odprtje meje in s tem vrnitev življenja v ustaljene tirnice.