Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si
Prva stran    Novice in obvestila

Veljati je začel novi odlok o ukrepih za preprečitev širjenja COVID-19 na mejnih prehodih in kontrolnih točkah
Natisni  Pošlji prijatelju
26.5.2020

Z današnjim dnem je začel veljati novi Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije. Dodane so nove izjeme za vstop v Slovenijo, ko se potniku, ki vstopa v državo, ne odredi 14-dnevna karantena. Dodana je tudi nova kontrolna točka na cestni povezavi na mejnem območju z Italijo, in sicer Gorjansko ‒ San Pelagio.

Novi odlok za državljane EU in tudi tiste iz tretjih držav karanteno po vstopu v Slovenijo predvideva 14-dnevno. Izjeme so osebe iz držav na seznamu za prost vstop, na katerem je za zdaj le Hrvaška, ter osebe s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji. Izjema velja tudi za tiste, ki imajo rezervirane nočitve, lastnike nepremičnin in tiste, ki pridejo iz zdravstvenih razlogov. Izjeme veljajo tudi za delovne migrante, imetnike diplomatskih potnih listov in tiste, ki potujejo čez Slovenijo v drugo državo v istem dnevu.

Odlok je dosegljiv na: https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2020-01-1119/odlok-o-odrejanju-in-izvajanju-ukrepov-za-preprecitev-sirjenja-nalezljive-bolezni-covid-19-na-mejnih-prehodih-na-zunanji-meji-in-na-kontrolnih-tockah-na-notranjih-mejah-republike-slovenije


Najpogostejša vprašanja in odgovore o odloku o prehajanju državne meje pa si lahko preberete na:
https://www.gov.si/novice/2020-05-26-najpogostejsa-vprasanja-in-odgovori-o-odloku-o-prehajanju-drzavne-meje/