Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si
Prva stran    Novice in obvestila

Sežana ostaja prostovoljstvu prijazna občina
Natisni  Pošlji prijatelju
26.5.2020


V okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva je Slovenska filantropija tudi letos razglasila prejemnike nazivov Prostovoljstvu prijazno mesto.

Občina Sežana, ki je naziv tokrat prejela že petič, se zaveda, da je certifikat plod številnih in dolgoletnih prostovoljskih aktivnosti na različnih področjih delovanja mnogih organizacij, društev in posameznikov. Prostovoljstvo ima velik pomen za skupnost, saj izboljšuje kakovost življenja v družbi, brani interese posameznikov in skupin, ki so ogroženi, prikrajšani ali potisnjeni na rob ter predstavlja dodano vrednost delovanju služb in institucij.

Posebna moč prostovoljstva se je v naši občini izkazala tudi v času epidemije novega koronavirusa, ko so za pomoč občankam in občanom poskrbeli tudi številni prostovoljci. Poleg Občine Sežana, članov Civilne zaščite in drugih organizacij so v izrednih razmerah ravno prostovoljci predstavljali nepogrešljivo sila pomoči, brez katere marsikatera akcija ne bi bilo mogoča.

Spoštovani prostovoljci, resnično veliko se Vas je odzvalo na klic za pomoč. Ponosni smo, da v naši občini živi toliko dobrih ljudi, ki v lokalno okolje vnašate skrb, trud in nenazadnje svoj prosti čas ter tako pomagate graditi skupno dobro. Prav vsakemu od Vas se za neprecenljiv prispevek iskreno zahvaljujemo.