Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si
Prva stran    Novice in obvestila

Sprejem udeležencev prve prijateljske izmenjave na Občini Sežana
Natisni  Pošlji prijatelju
21.4.2018Od 14. 4. do 21. 4. 2018 so na Šolskem centru Srečka Kosovela Sežana gostili 10 dijakov in 2 profesorici iz Barcelosa na Portugalskem. S šolo ESB-Escola Secondria de Barcelos sežanski šolski center sodeluje že od februarja 2012, ko je Barcelos obiskala prva skupina sežanskih dijakijn.

V petih letih je Barcelos obiskalo nekaj manj kot 100 dijakov, profesorjev in študentov ŠC Srečka Kosovela Sežana. Višja strokovna šola je podpisala sporazum o sodelovanju s tamkajšnjo politehniko IPCA, povezali smo se v strateško partnerstvo Combating discrimination and bullying z drugo srednjo šolo iz Barcelosa ESAF (Escola Secondaria Alcaides de Faria).
Povezave so se prenesle tudi na področje športa in sodelovanja med občinama Sežana in Barcelos.

V letošnjem letu pa so organizirali tudi prvo prijateljsko izmenjavo s šolo v Barcelosu in tako bodo  sežanski dijaki, ki so bili tokrat gostitelji vrstnikom iz tujine obiskali Barcelos v mesecu maju.
Za goste so pripravili pester program, ki je poleg dela na šoli, udeležbe na dogodku MobilityFest v MC Podlagi in udeležbe na prireditvi ob deseti obletnici aranžerstva, zajemal tudi spoznavanje lepot Krasa, Slovenije in zamejstva.

V petek, tik pred odhodom domov, smo udeležence izmenjave gostili tudi na Občini Sežana.