Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Celostna prometna strategija občine Sežana
več
Živi muzej Krasa je naj tematska pot 2017V okviru projekta Turistične zveze Slovenije, Moja dežela – lepa in gostoljubna 2017 je strokovna komisija v torek, 17. oktobra na Dnevih slovenskega turizma, ki so letos potekali v Kranjski Gori, podelila priznanje Občini Sežana za najboljšo tematsko pot v Sloveniji z leto 2017. Priznanje za pot Živi muzej Krasa je prevzel Davorin Terčon, župan Občine Sežana.

več
Učna ura osmošolcev Osnovne šole Srečka Kosovela Sežana na Občini SežanaKonec septembra in v začetku oktobra so Občino Sežana obiskali trije oddelki osmošolcev sežanske osnovne šole. Namesto v razredih, so tokrat učenci v mali sejni dvorani, kjer običajno zaseda sežanski občinski svet, prisluhnili predstavitvi občine, pristojnosti občinskih organov ter dela občinske uprave. S snovjo, ki se nanaša na delovanje in vodenje lokalne skupnosti se osmošolci srečujejo pri predmetu Državljanska in domovinska kultura ter etika.

več
Svečani podpis Listine zelene politike in posvetOb svetovnem dnevu turizma so štiri občine s Krasa in Brkinov slovesno podpisale Listino zelene politike, ki je eden od pogojev za pristop k projektu Zelene sheme slovenskega turizma. V začetku letošnjega leta so občine Divača, Hrpelje-Kozina, Komen in Sežana, izpolnile pogoje za sprejem v Zeleno shemo slovenskega turizma. Z vstopom v Zeleno shemo so se zavezale, da bodo SPODBUJALE trajnostno delovanje, ZDRUŽEVALE trajnostna prizadevanja ter PROMOVIRALE lokalni značaj in zelene zgodbe.

več
Obisk delegacij veleposlaništva Ruske federacijeV okviru počastitev I. svetovne vojne, vsako leto septembra, predstavniki veleposlaništva Ruske federacije v Republiki Sloveniji obiskujejo številna obeležja na območju naše države in v sodelovanju s predstavniki lokalnih skupnosti polagajo vence v spomin na padle v prvi svetovni vojni.

več

Arhiv obvestil in novic
Turizem
MLADI
LAS