Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Poklon Dnevu državnosti ob zaključku šoleV Sežani smo letos Dan državnosti, zaznamovali na prav poseben način. Letošnja slovesnost je potekala v parku pred sodiščem, največji del publike pa so tokrat predstavljali prav mladi. Ob zaključku šolskega leta, tik pred podelitvijo spričeval, so se namreč učenci in učenke Osnovne Šole Srečka Kosovela Sežana ter dijakinje in dijaki sežanskega srednješolskega centra udeležili slovesnosti ob državnem prazniku.

več
Poklon pisatelju Borisu Pahorju

Slika: Bogdan Macarol

V četrtek, 22. junija 2017, so na Bunčetovi domačiji v Dutovljah odprli sobo, posvečeno pisatelju Borisu Pahorju.
Boris Pahor je v Dutovljah deloval dobrih 20 let. V tem obdobju je napisal večino del, za katera je prejel pomembne domače in tuje nagrade ter priznanja. Pisatelj je povedal, da je še posebej vesel, ko njegove spomine poslušajo mladi. Odprtja se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor, ki je na slovesnosti spregovoril o pisatelju in spravi.

več
Obisk predstavnikov gasilskih enot pri županuV četrtek, 15. junija 2017, so se z županom Davorinom Terčonom v mali sejni dvorani Občine Sežana sestali predsedniki in poveljniki gasilskih enot, ki na območju občine Sežana opravljajo javno gasilsko službo. Predstavnikom prostovoljnih gasilskih društev iz Lokve, Povirja, Sežane in Štjaka se je zaradi odsotnosti direktorja pridružil tudi Boris Budal, v.d. poveljnika in vodja preventive pri zavodu za gasilno in reševalno službo Sežana.

več
Obisk ministra za infrastrukturo dr. Gašperšiča na Občini SežanaV petek, 2. junija, se je na obisku v občini Sežana mudil dr. Peter Gašperšič, minister za infrastrukturo. Osrednja tema sestanka so bili infrastrukturni projekti v občini Sežana. Pomemben poudarek so župan, minister in njuni sodelavci v prvi vrsti namenili projektom, ki v partnerstvu med občino in državo trenutno potekajo na območju lokalne skupnosti.

več
Delovno srečanje z veteranskimi organizacijami

V petek, 19. maja, je župan Davorin Terčon s sodelavci na delovnem srečanju gostil člane petih veteranskih organizacij z območja občine Sežana. Predstavniki Društva za negovanje redoljubnih tradicij organizacije TIGR Primorske, Območnega združenja slovenskih častnikov Sežana, Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Krasa in Brkinov, Policijskega veteranskega društva Sever za Primorsko in Notranjsko ter Združenja borcev za vrednote NOB so najprej predstavili svoje delovanje...

več

Arhiv obvestil in novic
Turizem
MLADI
LAS