Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Srečanje županov in predstavnikov kraških občin

Dne 10. junija 2015 so se v Godnjah na neformalnem srečanju sestali župani in predstavniki kraških občin. V sproščenem pogovoru je beseda tekla o nadaljnjih skupnih dejavnostih in projektih. Med drugim so se prisotni strinjali, da je potrebno v bodoče nameniti večji poudarek prireditvam in sicer v smeri njihovega povezovanja in promocijskega učinka za Matični Kras. Sodelovanje na tem področju se bo pričelo v okviru Praznika terana in pršuta, kjer se bodo posamezne kraške občine vključile v prireditev po dogovoru z organizatorjem. V naslednjem letu bo...

več
Srečanje gospodarstvenikov in podjetnikov LOKALNA PODJETJA – GLOBALNI IZZIVI

Ugodnih poročil o gospodarski rasti pri malih in srednjih podjetjih v občini Sežana še ni občutiti, je eden od sklepov srečanja gospodarstvenikov in podjetnikov z naslovom Lokalna podjetja – Globalni izzivi, ki so ga 28. maja v Kosovelovem domu pripravili Občina Sežana, Območna obrtna-podjetniška zbornica Sežana (OOZS), Inkubator Sežana in Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov (ORA).

več
Občina Sežana je prostovoljstvu prijazna

Slovenska filantropija je 19. maja 2015 v Škofji Loki, ob Slovesnem dnevu prostovoljstva, v okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva, podelila številna priznanja in nazive najodličnejšim na področju prostovoljstva. Podelitev priznanj je potekala v različnih kategorijah... Občina Sežana se je s svojo prijavo potegovala za pridobitev naziva Prostovoljstvu prijazno mesto 2015. Sežana je tako postala ena izmed devetih slovenskih občin, ki se ponaša z laskavim nazivom Prostovoljstvu prijazno mesto 2015.

več
Javna obravnava državnega prostorskega načrta

Ministrstvo za okolje in prostor ter Ministrstvo za infrastrukturo v postopku priprave državnega prostorskega načrta za železniško progo Trst-Divača - slovenski del odseka organizira javno obravnavo, ki bo v torek, 19.5.2015, s pričetkom ob 17 uri, v prostorih Občine Sežana.

več
Gradnja komunalne infrastrukture

Občina Sežana je v letu 2014 pridobila pravnomočno gradbeno dovoljenje za izgradnjo »Komunalne opreme UN US 12 VAS IN PUP VAS« v Sežani na območju stare vasi . V ulicah tega predela poteka tudi obstoječi tlačni vodovod JE 400mm, ki napaja rezervoar na Planini. Poleg fekalne kanalizacije bomo na novo uredili meteorno kanalizacijo, vodovodno omrežje ter javno razsvetljavo.

več

Arhiv obvestil in novic
Turizem
MLADI
LAS