Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Obvestilo o zapori cesteObčina Sežana obvešča javnost, da bo v mesecu avgustu - zaradi dokončanja rekonstrukcije ceste - zaprta lokalna cesta Štorje - Vrabče med odcepom za vas Griže in odcepom za vas Sela.

več
Praznik terana in pršuta Dutovlje

Praznik terana in pršuta Dutovlje

www.visitkras.info

Program

več
Obvestilo o pričetku del na Bazoviški ulici v Sežani in prilagojenem cestnem režimuObčina Sežana obvešča javnost o zapori Bazoviške ceste v Sežani zaradi prenove vozišča s pričetkom v ponedeljek, 30. julija 2018.
V času del bo v Sežani veljal poseben prometni režim z urejenimi obvozi in sicer:
-    iz smeri Lipica proti centru Sežane bo promet potekal enosmerno po Bazoviški cesti,
-    promet proti Lipici pa bo iz Partizanske ceste potekal po Srebrničevi ulici, ki bo v času izvajanja del prav tako enosmerna, in se nadaljeval po Kosovelovi ulici mimo sodišča.
Promet za priklopna in polpriklopna tovorna vozila bo na navedenem odseku v smeri proti Lipici (po Srebrničevi ulici) v tem času prepovedan.

več
Zaključna faza Celostne prometne strategije občine SežanaObčinski svet občine Sežana je v četrtek, 5. julija 2018, soglasno sprejel Celostno prometno strategijo (CPS), Odbor za gospodarske dejavnosti in premoženjske zadeve ter Odbor za infrastrukturo in urejanje prometa pa sta že dan prej odobrila omenjeni dokument, ki bo ob uresničevanju strateških ukrepov dolgoročno izboljšal prometno in posledično bivanjsko situacijo tako prebivalcem kot tudi obiskovalcem občine.

Vljudno vabljeni na zaključno prireditev v okviru CPS občine Sežana, ki bo potekala na Občinski praznik, v soboto, 25. 8. 2018, v Mestnem parku pri Starem gradu

več
Novi vozili sežanskih poklicnih gasilcev

ZGRS

V poklicni gasilski enoti Zavoda za gasilno in reševalno službo Sežana se nadaljuje cikel posodobitve voznega parka, tokrat se ta povečuje za dve gasilski vozili. Večje tehnično reševalno vozilo TRV-2D, ki je sicer rabljeno, je bilo nabavljeno v Nemčiji in bo zamenjalo popolnoma dotrajano prejšnje vozilo, staro več kot 30 let. Vozilo z dvigalom, vitlom in vgrajenim agregatom je nepogrešljivi del voznega parka poklicnih gasilcev in se uporablja predvsem ob večjih nesrečah na cesti, neurjih in nesrečah z nevarnimi snovmi. Je edino te vrste na območju občin Divača, Hrpelje – Kozina, Komen in Sežana, ki so ustanoviteljice gasilskega zavoda.

več

Arhiv obvestil in novic
Turizem
MLADI
LAS