Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

28.avgust - PRAZNIK OBČINE SEŽANA
več
PRAZNIK TERANA IN PRŠUTA, Dutovlje 15.-16.8.2015

 

več
Poletni festivalMladifest 2015

V Sežani od 3. do 18. julija 2015 poteka že 21. Mladifest. Festival, namenjen mladim iz obalno-kraške regije, vsako leto organizira Klub študentov Sežana v sodelovanju z Mladinskim centrom Podlaga in Kosovelovim domom Sežana.  V petek, 3.7. smo v amfiteatru Kosovelovega doma festival odprli v slogu uličnega gledališča. Nastopila sta Vertigo in skupina Jazz Punt Big Ba.

več
Ciril Zlobec praznoval visoki jubilej

Ciril Zlobec praznoval visoki jubilej, Foto: Petra Čebokli

Občina Sežana, Kosovelova knjižica Sežana in Kosovelov dom Sežana, so se 10. julija, s svečanostjo ob 90-letnici rojstva poklonili pesniku in akademiku Cirilu Zlobcu, velikemu Kraševcu in častnemu občanu občine Sežana. V programu, ki ga je vodila Magdalena Svetina Terčon, so sodelovali pesnik Miran Košuta, harfistka Mojca Vajgl Zlobko, duo Malunca, igralec Rafael Vončina in moški pevski zbor Tabor Lokev. Mladinska knjiga je ob pesnikovem visokem jubileju izdala zbornik njegovih ljubezenskih poezij z naslovom Ljubezen – čudež duše in telesa.

več
Srečanje županov in predstavnikov kraških občin

Dne 10. junija 2015 so se v Godnjah na neformalnem srečanju sestali župani in predstavniki kraških občin. V sproščenem pogovoru je beseda tekla o nadaljnjih skupnih dejavnostih in projektih. Med drugim so se prisotni strinjali, da je potrebno v bodoče nameniti večji poudarek prireditvam in sicer v smeri njihovega povezovanja in promocijskega učinka za Matični Kras. Sodelovanje na tem področju se bo pričelo v okviru Praznika terana in pršuta, kjer se bodo posamezne kraške občine vključile v prireditev po dogovoru z organizatorjem. V naslednjem letu bo...

več

Arhiv obvestil in novic
Turizem
MLADI
LAS