Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

When local becomes globalV okviru projekta »When local becomes global«, sofinanciranega s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma, so v tednu od 12. do 16. 10. 2015 na Šolskem centru Srečka Kosovela Sežana gostili 2. srečanje partnerjev. V projektu med-institucionalnega sodelovanja na področju izobraževanja in usposabljanja sodelujeta poleg našega šolskega centra še Escola secondaria de Barcelos s Portugalske ter Vagen vidergaende skole iz Sandnesa na Norveškem.

več
Obisk predstavnikov ruskega veleposlaništvaV okviru počastitev 70. obletnice konca II. svetovne vojne, ki poteka v letošnjem letu, so v torek, 6. oktobra 2015, Občino Sežana ponovno obiskali predstavniki veleposlaništva Ruske federacije v Republiki Sloveniji. Prvi del srečanja je potekal na sprejemu pri županu občine Sežana, kjer je I. sekretarka Veleposlaništva Ruske federacije ga. Larisa V. Shatokhina g. Terčona seznanila s pobudo za sodelovanje oz. pričetek postopka za sklenitev pobratenja Občine Sežana z eno od ruskih občin.

več
Sprejem za veterane nogometnega kluba Gil VicenteV petek, 2. oktobra 2015, smo na Občini Sežana priredili sprejem za veterane nogometnega kluba  Gil Vicente Futebol clube iz Barcelosa. Gostje iz Portugalske so namreč v začetku oktobra svojim kolegom – veteranom iz Nogometnega kluba Tabor Sežana, vrnili obisk.

več
Geopark za enoten Matični KrasPo predhodnih potrditvah občinskih svetov občin Divača, Hrpelje-Kozina, Sežana, Komen in Miren-Kostanjevica, je bil v četrtek, 1. oktobra na 3. seji koordinacije županov kraških občin podpisan SPORAZUM O VZPOSTAVITVI GEOPARKA NA OBMOČJU MATIČNEGA KRASA.

več
EU preneursV tednu od 21. 09. 2015 do 26. 09. 2015 je Šolski center Srečka Kosovela Sežana gostil prvo transnacionalno srečanje projekta EU-preneurs, sofinanciranega s sredstvi programa Erasmus+ v okviru ukrepa Ka2-strateška partnerstva. Cilj projekta je ustanoviti mednarodno dijaško podjetje in na podlagi izkušenj oblikovati model, ki se bo lahko izvajal povsod po Evropi. Pri izvedbi programa na šoli so sodelovali dijaki in profesorji, člani skupine za mednarodno dejavnost Srečko vsepovsod. Srečanje je bilo namenjeno koordinatorjem in sodelujočim učiteljem štirih partnerskih šol Narva Keeltelütseum (Estonija), Vrij Technisch Instituut Zandhoven (Belgija), V. Pludona Kuldigas gimnazija (Latvija) in Šolski center Srečka Kosovela Sežana.

več

Arhiv obvestil in novic
Turizem
MLADI
LAS