Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Slovenski in italijanski del matičnega Krasa bosta končno združena v obliki čezmejnega geoparkaPet slovenskih kraških občin (Hrpelje-Kozina, Divača, Komen, Miren-Kostanjevica in Sežana) z Občino Sežana na čelu in 12 italijanskih kraških občin (Doberdob, Devin Nabrežina, Foljan Redipulja, Tržič, Repentabor, Ronke, Zagraj, Dolina, Špeter, Sovodnje ob Soči, Zgonik in Trst) z Deželo Furlanijo Julijsko krajino na čelu, si je enotnih, da se na območju matičnega Krasa vzpostavi čezmejni geopark. Prvi korak v tej smeri je bil narejen v sklopu projekta KRAS-CARSO, ki je bil sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz evropskih in nacionalnih sredstev, ko  se je preverjalo možnosti vzpostavitve geoparka na območju matičnega Krasa.

več
Sprejem udeležencev prve prijateljske izmenjave na Občini Sežana

Občina Sežana

Od 14. 4. do 21. 4. 2018 so na Šolskem centru Srečka Kosovela Sežana gostili 10 dijakov in 2 profesorici iz Barcelosa na Portugalskem. S šolo ESB-Escola Secondria de Barcelos sežanski šolski center sodeluje že od februarja 2012, ko je Barcelos obiskala prva skupina sežanskih dijakijn. V petih letih je Barcelos obiskalo nekaj manj kot 100 dijakov, profesorjev in študentov ŠC Srečka Kosovela Sežana.

več
Delovni obisk Občine GevgelijaKonec meseca marca, se je na povabilo župana Občine Gevgelija, gospoda Sasha Pockova, na dvodnevnem obisku v Makedoniji mudila delegacija občine Sežana pod vodstvom župana, Davorina Terčona. Sodelovanje med občinama sega v leto 2008, ko sta župana obeh občin podpisala Memorandum o skupnem sodelovanju, s katerim sta se občini zapisali k sodelovanju na gospodarskem, turističnem, kulturnem in športnem področju.

več
18. Mali kraški MARATON, 25.marca 2018

Mali kraški maraton, Sežana

Prva pomladna nedelja že tradicionalno na Kras privabi veliko število tekačic in tekačev. Tudi letošnja ne bo nič drugačna, saj bo predvidoma preko 4 tisoč udeležencev teklo na tekih različnih razdalj v okviru Malega kraškega maratona. Že osemnajstega po vrsti brez preskoka.

več
Srečanje predstavnikov župnij Kraške dekanije in kraško – brkinskih občinV petek, 16. marca, so se na Občini Sežana srečali predstavniki župnij Kraške dekanije in predstavniki občin Divača, Hrpelje- Kozina, Komen in Sežana. Pogovor je tekel o stanju sakralnih kulturnih spomenikov, predstavitvi delovanja in ustvarjalnega okolja.

več

Arhiv obvestil in novic
Turizem
MLADI
LAS