Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Ureditev podhoda v Sežani

Občina Sežana je v preteklem letu pristopila k investiciji - ureditvi podhoda v objektu ob Partizanski cesti v Sežani. Priprava investicije je potekala v sodelovanju z lastniki nepremičnine, ki so sočasno z investicijo občine izvedli obnovo fasade.

več
Srečno 2015

več
Lučka miru 2014

»Hvala, Prijatelj.
Dobil sem Tvoj dar.
Prižgal si ga v Betlehemu in poskrbel,
da je prišel do mene.
Sprašujem se, zakaj sem ga dobil.«

»Dobil si priložnost.
Bodi odgovoren in pusti svoj pečat.
Poskusi. Koliko ti je mar?«

več
Večna podoba lipicanca…V ponedeljek, 3. novembra, je potekala krajša slovesnost ob postavitvi skulpture lipicanca na križišču Bazoviške, Lipiške ter Regentove ulice v Sežani. Kip je delo kiparja Francija Černelča in je bil izklesan v okviru tradicionalnega kiparskega simpozija v Makolah. Kamnit blok za skulpturo je donirala družba Marmor Sežana, ki je izvedla tudi transport in postavitev kipa, za ureditev krožišča pa je poskrbelo Komunalno stanovanjsko podjetje Sežana.

več
Dijaki obiskali Občino SežanaV petek, 28. oktobra 2014 so Občino Sežana obiskali dijaki iz Gimnazije Mostar in Gimnazije Petar I Petrović Njegoš iz Danilovgrada, ki v okviru mednarodne izmenjave projekta KEPASS (Knowledge Exchange Program for the Adriatic School System) obiskujejo Šolski center Srečka Kosovela Sežana. Šest dijakov je vključenih v tretji letnik sežanske gimnazije od sredine septembra in šolske obveznosti opravljajo po tukajšnjem učnem načrtu in v slovenskem jeziku.

več

Arhiv obvestil in novic
Turizem
MLADI
LAS