Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Gradnja komunalne infrastrukture

Občina Sežana je v letu 2014 pridobila pravnomočno gradbeno dovoljenje za izgradnjo »Komunalne opreme UN US 12 VAS IN PUP VAS« v Sežani na območju stare vasi . V ulicah tega predela poteka tudi obstoječi tlačni vodovod JE 400mm, ki napaja rezervoar na Planini. Poleg fekalne kanalizacije bomo na novo uredili meteorno kanalizacijo, vodovodno omrežje ter javno razsvetljavo.

več
Pot Viktorja Sakside

Viktorja Saksido zagotovo lahko uvrstimo med tiste naše občane, ki so ves svoj življenjski opus posvetili razvoju domačega kraja in postavljali temelje v povojni zgodovini tukajšnjega gospodarstva. Rodil se je 24. marca 1922 v Svetem pri Komnu, kjer je v veliki kmečki družini moral predvsem delati na zemlji. Po končani osnovni šoli v domačem kraju in usposabljanju za trgovca v Trstu, se je moral pridružiti številnim fantom, ki so jih leta 1942 vpoklicali v italijansko vojsko.

več
Obisk iz ToscaneKonec marca je Občino Sežana ponovno obiskala delegacija Občine Tavernelle Val di Pesa, tokrat pod vodstvom novega župana, gospoda Davida Baroncellija. Ob prihodu so goste na sedežu občine sprejeli župan Davorin Terčon in člani Odbora za regionalno in čezmejno sodelovanje. Župan Terčon je gospodu Baroncelliju najprej na kratko predstavil občino, njeno ureditev in značilnosti Krasa. Po delovnem sestanku, na katerem so...

več
Podpis koncesijske pogodbe z Javno razsvetljavo d.d.

Občina Sežana je dne 10.3.2015 s podjetjem Javna razsvetljava d.d., Litijska cesta 263, 1261 Ljubljana-Dobrunje, podpisala Koncesijsko pogodbo za opravljanje gospodarske javne službe dobave, postavitve, vzdrževanja in izvajanja javne razsvetljave v občini Sežana.

Napake v delovanju javne razsvetljave bo poleg obstoječega načina možno javiti tudi preko spletne strani podjetja Javna razsvetljava d.d. http://www.jrl.si/prijava-napak

več
Športnik Krasa in Brkinov 2014»Ja kje drugje, kot na prireditvi Športnik Krasa in Brkinov,« je bilo najpogosteje slišati v športni sferi občin Sežana, Hrpelje-Kozina, Komen in Divača odgovor na vprašanje, kje je potrebno biti v sredo zvečer. Tretje leto zapored so se priznanja za naj športnika tega okolja podeljevala na področju štirih sosednjih občin.

več

Arhiv obvestil in novic
Turizem
MLADI
LAS