Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Čestitka župana za občinski praznik
Posnetek slavnostne seje Občinskega sveta Občine Sežana bo predvajala TV Vitel v ponedeljek, 29. avgusta 2016, ob 20.uri s ponovitvijo v sredo, 31.avgusta 2016, tudi ob 20.uri.

Posnetek seje je objavljen na portalu YouTube na tej povezavi.

več
Vabilo na Praznik terana in pršuta


več
Garderobe ob Stadionu Rajko Štolfa v SežaniZa novozgrajeni objekt garderob je Občina Sežana pridobila uporabno dovoljenje. Ker je objekt večnamenski, je potrebno interier opremiti skladno z načrtovano uporabnostjo: s pisarniško opremo za potrebe javnega Zavoda za šport, turizem in prosti čas, ki se bo preselil v objekt in ga tudi upravljal.

več
Čestitka ob dnevu državnostiveč
Odgovor na pismo Civilne iniciative Sežana smo tudi mi!Župan Davorin Terčon je s strani Civilne iniciative Sežana smo tudi mi! prejel ponovno nepodpisano pismo z zahtevo po njegovem javnem opravičilu glede poseka dreves pred pošto. Glede na to, da pod vlogo ni nihče naveden niti z imenom in priimkom in zato ni mogoče razbrati kdo se v imenu CI predstavlja, na pismo odgovarjamo preko spletne strani.

Civilna iniciativa navaja, da je posek dreves povzročil razburjenje in ogorčenje med prebivalci Sežane, ter da ljudje glede poseka niso bili obveščeni. Kot smo že obvestili javnost, je bil poseg del vzdrževalnih del na trgu pred pošto, ki poteka postopoma že od leta 2013. Glede na to, da je bila Občina Sežana že večkrat opozorjena na slabo stanje in izgled dreves, njihovemu nadaljnjemu propadanju pa se ni bilo mogoče izogniti (kar je ne nazadnje predstavljalo tudi nevarnosti za ljudi in okolico), smo se odločili za njihovo odstranitev.

Odstranitev dreves je med občani Sežane naletela na različne odzive. Na predlog Civilne iniciative je župan imenoval Komisijo za pridobitev predlogov za ureditev zelenice pred pošto v Sežani, ki je sprejela odločitev, da se drevje ponovno zasadi, kot je bilo tudi predvideno že pred začetkom posega. Z izpolnitvijo te naloge se je sicer mandat Komisiji zaključil, je pa obenem nastala nova Komisija za pridobitev predlogov za urejanje drevesnega fonda v Sežani, ki bo v bodoče bdela nad drevesi v občini.

Danes imamo v centru mesta lepo urejen drevored. Kljub temu pa mnogi z njim niso zadovoljni. Kar nekaj občanov se je namreč na nas obrnilo s kritiko, da smo trg ponovno zasadili. Nekateri so nam celo grozili z ustanovitvijo civilne iniciative proti drevesom.

Kje je torej meja in komu se opravičiti?

Namen Občine Sežana je skrbeti za zdravo, varno, urejeno in prijetno okolje, se pa seveda ob tem zavedamo, da je ni rešitve, ki bi ustrezala vsem občanom.

Občina Sežana zato ostaja odprta za sodelovanje. Vse ljudi, ki se želijo vključiti v delo, urejanje in bi želeli prispevati k boljšemu počutju v skupnosti vabimo k podaji predlogov na naslov:

 

Občina Sežana,
Partizanska cesta 4, 6210 Sežana

obcina@sezana.si

več

Arhiv obvestil in novic
Turizem
MLADI
LAS