Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Poletni festivalMladifest 2015

V Sežani od 3. do 18. julija 2015 poteka že 21. Mladifest. Festival, namenjen mladim iz obalno-kraške regije, vsako leto organizira Klub študentov Sežana v sodelovanju z Mladinskim centrom Podlaga in Kosovelovim domom Sežana.  V petek, 3.7. smo v amfiteatru Kosovelovega doma festival odprli v slogu uličnega gledališča. Nastopila sta Vertigo in skupina Jazz Punt Big Ba.

več
Srečanje županov in predstavnikov kraških občin

Dne 10. junija 2015 so se v Godnjah na neformalnem srečanju sestali župani in predstavniki kraških občin. V sproščenem pogovoru je beseda tekla o nadaljnjih skupnih dejavnostih in projektih. Med drugim so se prisotni strinjali, da je potrebno v bodoče nameniti večji poudarek prireditvam in sicer v smeri njihovega povezovanja in promocijskega učinka za Matični Kras. Sodelovanje na tem področju se bo pričelo v okviru Praznika terana in pršuta, kjer se bodo posamezne kraške občine vključile v prireditev po dogovoru z organizatorjem. V naslednjem letu bo...

več
Srečanje gospodarstvenikov in podjetnikov LOKALNA PODJETJA – GLOBALNI IZZIVI

Ugodnih poročil o gospodarski rasti pri malih in srednjih podjetjih v občini Sežana še ni občutiti, je eden od sklepov srečanja gospodarstvenikov in podjetnikov z naslovom Lokalna podjetja – Globalni izzivi, ki so ga 28. maja v Kosovelovem domu pripravili Občina Sežana, Območna obrtna-podjetniška zbornica Sežana (OOZS), Inkubator Sežana in Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov (ORA).

več
Občina Sežana je prostovoljstvu prijazna

Slovenska filantropija je 19. maja 2015 v Škofji Loki, ob Slovesnem dnevu prostovoljstva, v okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva, podelila številna priznanja in nazive najodličnejšim na področju prostovoljstva. Podelitev priznanj je potekala v različnih kategorijah... Občina Sežana se je s svojo prijavo potegovala za pridobitev naziva Prostovoljstvu prijazno mesto 2015. Sežana je tako postala ena izmed devetih slovenskih občin, ki se ponaša z laskavim nazivom Prostovoljstvu prijazno mesto 2015.

več
Javna obravnava državnega prostorskega načrta

Ministrstvo za okolje in prostor ter Ministrstvo za infrastrukturo v postopku priprave državnega prostorskega načrta za železniško progo Trst-Divača - slovenski del odseka organizira javno obravnavo, ki bo v torek, 19.5.2015, s pričetkom ob 17 uri, v prostorih Občine Sežana.

več

Arhiv obvestil in novic
Turizem
MLADI
LAS